Ze zijn groot, hebben meestal veel haar en een boel liefde te geven die past bij hun formaat. Heb jij een Maine Coon, Noorse Boskat, Ragdoll of andere grote katten in huis? Dan verdient jouw maxi kat jouw maximale ondersteuning voor een fijn kattenleven!

Als je besluit samen te gaan wonen met een grote kat, is zijn formaat wel iets om rekening mee te houden. Als je klein behuisd bent, is een kleinere kat waarschijnlijk een betere optie. Maar heb je voldoende woonruimte en houd je van zo’n grote zachte reus? Dan is een groot kattenras zeker het overwegen waard.

grote katten uirtekken

Tip 1: Krachttraining

Grote katten zijn naast groot vaak erg sterk. Bij hun spel- en jachtgedrag komen er grotere krachten vrij dan bij kleinere en lichtere katten. Je zult hun speelgoed, klimmaterialen en krabpalen daar dus op moeten aanpassen. Een maxi zal je schamper aankijken bij het zien van een goedkoop dun krabpaaltje: Serieus, moet ik dáár in klimmen? Hij zal een poging wagen en dan is het al snel gedaan met de pret. Zorg daarom bij voorbaat voor degelijke en stevige producten.

Serieus, moet ik dáár in klimmen? 

Tip 2: Een grote wc voor grote katten

Minstens zo belangrijk, maar vaak onderschat is de kattenbak. Een kat wil graag graven en draaien op de bak en een maxi kat heeft echt veel ruimte nodig om letterlijk zijn kont te keren. Zorg daarom voor een grote bak. En als we zeggen groot, bedoelen we ook groot! Om zeker te zijn dat de bak echt ruim genoeg is, kun je meten hoe lang je kat is.

Meet hem vanaf zijn neus tot aan zijn staartaanzet: deze lengte x 1,5 is de minimale lengte van je kattenbak.

Tip 3: Het aantal katten + 1

Heb je twee grote katten? Dan heb je drie van die grote wc’s nodig! De gulden regel bij het aantal kattenbakken dat je nodig hebt is namelijk 1 voor iedere kat in huis plus nog 1 bak extra.

grote katten Prins Adult MaxiGrote katten etengrote katten maxi adult

Tip 4: Maaltijd op maat

Een volwassen grote kat kan wel tot negen kilo wegen. Zo’n grote jongen heeft natuurlijk een goede voeding nodig, waarbij speciaal gelet wordt op de vacht en extra ondersteuning van de gewrichten. Prins VitalCare Adult Maxi is een krokante voeding voor actieve volwassen katten vanaf vijf kilo. Wil je jouw maxi nog net wat extra’s bieden? De krokante brokken van Prins VitalCare Maxi Deluxe zijn verrijkt met kruidenextracten en Schüssler celmineralen voor nog meer ondersteuning, zodat jij maximaal kunt genieten van je grote vriend.

Heb jij een schrokop?

De vorm en grootte van de VitalCare Adult Maxi en VitalCare Maxi Deluxe zijn aangepast op het kauwgedrag en de voedselopname van grotere katten. De grotere brokvorm maakt deze voedingen ook heel geschikt voor katten die hun voeding te snel eten!

grote katten groot speeltje

Tip 5: Grote speeltjes voor je grote kat

Heb je een grote kat die zich een tijger voelt? Maak dan ons speciale jaagspook. Dit leuke spook-speeltje van fleece om op te jagen maak je in een handomdraai. En helemaal op maat! Bekijk hier het stappenplan om je een maxi spookje voor je grote kat te maken

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!