Heb je een te zware of te dikke kat in huis? Dan is het belangrijk zijn voeding aan te passen en de hoeveelheid lichaamsbeweging te vergroten.

Afvallen is moeilijk, maar met kleine aanpassingen kun je al heel wat resultaat boeken. We geven je graag een paar tips! 

  1. Weeg je kat indien mogelijk iedere twee weken om het gewicht goed in de gaten te houden. 
  2. Weeg de portie (dieet)voeding af op een keukenweegschaal, zodat je niet te veel voeding geeft. Bekijk het in onderstaande video.
  3. Vermijd bijvoeding zoals snoepjes, snacks, kaas, brood of andere tafelresten. Deze producten bevatten erg veel calorieën. 
  4. Geef als je meerdere dieren in huis hebt de kat die moet afvallen apart eten, dit voorkomt mee-eten. 
  5. Heb je een buitenkat? Laat de mensen in de buurt dan weten dat je kat moet afvallen, zodat ze geen extraatjes of andere voeding geven aan je kat. 
  6. Speel meer met je kat, zodat hij meer beweegt. Hengeltjes zijn erg populair bij katten, en ook klimpalen en ritseltunnels nodigen uit tot klimmen en onderzoeken. Wissel speeltjes regelmatig af, zodat ze interessant blijven voor je kat.
  7. Stop het voer of een deel daarvan in een voerbal of voerpuzzel. Hierdoor is je kat langer bezig met de maaltijd en direct ook in beweging.
  8. Zet het voerbakje op een hogere plek, zodat de kat moet klimmen en dus in beweging moet komen bij om bij zijn eten te komen. 

Wist je dit over de dikke kat?

De helft van alle katten is te dik! Is je kat goed op gewicht? Bepaal de lichaamsconditie van je kat via de bodyscore-tabel. 

Speciale voedingen

Prins heeft speciale voedingen voor katten die wat gewicht moeten verliezen. Daar lees je hier meer over.

​​​​

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!