Het is leuk om nieuwe speeltjes of spelletjes voor je huisdier te kopen, maar wist je dat het nog leuker is als jij ze zelf kan maken? Hierin vind je een aantal van de leukste DIY’s voor hond en kat die jij kan maken. Dit zorgt voor plezier voor mens en dier!

Een jaagspookje voor je mini of maxi

Of je dier nou heel groot of juist heel klein is, dit leuke spook-speeltje van fleece om naar te zoeken, te apporteren of op te jagen maak je in een handomdraai. En volledig op maat!

Klik hier om te leren hoe jij het jaagspookje maakt.

DIY Snuffelhart

Honden en katten vinden het heerlijk om naar de brokjes te zoeken die je tussen de lagen van dit hartvormige snuffelkleed van fleece voor ze kunt verstoppen. Dit kleedje is super simpel te maken. Je kunt er ook voor kiezen om voor een ander vorm te kiezen. Vierkant of rond, dat maakt je dier niet uit!

Klik hier om een schattig snuffelhart te maken voor jouw hond of kat.

Een speeltje met extra veel sliertjes

Wil je supersnel een leuk kattenspeeltje maken? Ga aan de slag met stroken fleece. Dit speeltje kan je ergens aan vasthangen of met een handvat achter je aan trekken. Grote kans dat jouw kan geïnteresseerd raakt en erachteraan gaat jagen!

Wil je dit kattenspeeltje maken? klik hier.

Deurbel voor je hond of kat

Dit rinkelspeeltje kun je in verschillende versies maken. Je kan er een handvat aan maken zodat je het goed vast kan houden als je kat er met zijn pootje tegenaan tikt. Je kunt ook je hond of kat leren met zijn neus of poot tegen het belletje te tikken. Als je deze naast de deur hangt heeft jouw hond of kat zijn eigen DIY deurbel!

In dit artikel lees je hoe je zo'n leuk rinkelspeeltje kan maken.

Let op

  • Laat je hond of kat uitsluitend onder toezicht met fleece speeltjes spelen. Laat je dier nooit met een fleece speeltje alleen. Spelen doe je samen!

  • Voorkom dat je dier het speeltje kapot kan maken en/of er stukjes van kan inslikken.

  • Voorkom dat meerdere dieren tegelijk met het de speeltjes spelen, dat kan namelijk onbedoeld competitie en agressie oproepen.

Ballenbak voor hond of kat

Heeft jouw hond zijn eetbakje altijd in no-time leeg? Of wil je de maaltijd van je kat wat spannender maken? Met ballenbak- of pingpongballen maak je supersnel een ballenbrokkenbak voor je dier.

Ballen klaar? Zoeken maar! Hier zie je hoe je de ballenbak kan maken.

Creatief met Prins NatureCare worst

Waslijnworst

Je kent vast het aloude koekhappen wel. Met alleen een paar meter waslijn en een stuk worst zorg je voor een hoop plezier voor je hond.

Klik hier voor meer informatie.

Tuinworst

Super simpel, maar super leuk! Laat je hond buiten eens lekker zoeken naar zijn maaltijd. Neem een handvol in stukjes gesneden worst en ga naar de tuin met je hond. Laat hem het lekkers zien en gooi het vervolgens de tuin in. Jouw hond heeft de grootste plezier met het zoeken van zijn maaltje.

Klik hier voor het artikel. 

Ingewikkelde worst

Letterlijk ingewikkelde worst! Met een antislip matje en worst maak je een ‘worst-wrap’ voor je hond waarbij hij leert het matje af te rollen.

Klik hier voor het artikel.

Jeansworst

Voor dit leuke snuffelspelletje heb je simpelweg alleen een oude jeans en stukjes worst nodig. Honden kunnen dit spelletje op hun gemak liggend spelen. Dit maakt het dus ook ideaal voor oudere honden of honden die door een operatie of blessure niet veel mogen of kunnen bewegen.

Klik hier voor het artikel.

Let op

  • Laat de hond alleen onder toezicht spelen.

  • Speel de spelletjes niet met meerdere honden tegelijk, dat kan onbedoeld competitie en agressie oproepen.

  • Snijd de worst voor gebruik altijd eerst in kleine schijfjes of stukjes, afhankelijk van het formaat van je hond. 

Kat in het bakkie

Met lege kartonnen dozen kun je allerlei leuke spelletjes met je kat doen! Vrijwel iedere doos is geschikt om leuke dingen mee te doen. Van schoenen- tot bananendoos, je kunt er echt van alles mee bedenken.

Klik hier voor het artikel voor de leuke spelletjes voor je kat.

Brokjesjacht

Wil je graag een spelletje voor je dier om  je dier lekker bezig te houden? Ga dan met je dier op brokjesjacht! Met oud karton, lege wc-rollen en/of keukenrollen, proppen papier en een handje brokken kan je de perfecte brokjesjacht in elkaar zetten. Laat hierbij je fantasie in de vrije loop gaan.

Benieuwd naar hoe brokjesjacht werkt? Klik dan hier.

Let op

  • Houd altijd toezicht, laat je dier tijdens deze activiteiten niet alleen.

  • Papier en karton kapotscheuren tijdens dit spel mag, maar opeten niet!

  • Zet je meerdere dieren tegelijk aan het werk? Let dan goed op dat er geen onderlinge competitie en daardoor agressie ontstaat.
Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!