Kun je alle varianten Prins NatureCare Kat naast elkaar geven, of moet je kiezen voor een bepaalde soort? En is het erg dat je hond het ook erg lekker vindt?

De meest gestelde vragen over onze Nature Care vleesmaaltijden voor de kat, én de antwoorden!

Kun je alle varianten Prins NatureCare Kat door elkaar geven?

Dat kan! Je kunt de smaken onderling prima afwisselen, of kies wat jouw kat lekker vindt. Als je echt optimaal profijt wilt hebben van één van de aan NatureCare Cat toegevoegde extra’s als cranberries, aloë vera, zeealg of rozemarijn, kun je specifiek voor juist die variant kiezen.

Van die extra’s zit er maar een paar procent in de voeding. Helpt en werkt dat wel? 

Jazeker, daar is over nagedacht! Voor de werking van deze ingrediënten is het toevoegen van 3 procent cranberries, 3 procent aloë vera en 3 procent zeealg voldoende. Meer toevoegen is niet alleen niet nodig, maar kan er ook voor zorgen dat de acceptatie van de voeding door de kat afneemt. Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: katten zijn fijnproevers. Als de smaak van een bepaald ingrediënt te veel gaat overheersen, is de kans groot dat de kat de voeding niet meer lust.  Van rozemarijn is zelfs maar 0,1 procent nodig. Dat is zo ‘sterk’, dat deze hoeveelheid al de gewenste werking heeft. Vergelijk het maar met je eigen eten: daaraan voeg je verhoudingsgewijs ook heel weinig kruiden toe, terwijl ze toch een groot effect op je maaltijd hebben.

En 5 procent zalm of garnalen… proeft een kat dat?

Nou en of! De 5 procent zalm in NatureCare Chicken & Salmon en 5 procent garnalen in NatureCare Chicken & Shrimps is voldoende om katten, die gek zijn op zalm en garnalen, de smaak hiervan goed te laten ruiken en proeven. Het lijkt misschien weinig, maar als je een blikje openmaakt, zul je ervaren dat zelfs wij die 5 procent heel goed kunnen ruiken! Meer zalm of garnalen toevoegen is niet mogelijk, omdat we dan de mooie draadjesstructuur van het vlees zouden kwijtraken. We gebruiken trouwens hele garnaaltjes, en geen restproducten daarvan. Je kunt ze in het vlees zien zitten.

Waarom bevat Prins NatureCare voor katten veel vocht?

Dat is niet voor niets! We spreken dan ook van een zogeheten natvoeding. Ten eerste bestaat het vlees in deze voeding voor een groot deel uit vocht. Daarnaast is vocht heel belangrijk voor katten, die van nature gewend zijn weinig te drinken. Om hun urinewegen gezond te houden en blaasgruis te voorkomen is het wél belangrijk dat ze voldoende vocht binnenkrijgen. Vocht ‘eten’ is een belangrijke manier om er voor te zorgen dat het milieu in hun blaas gezond blijft.

Wat verstaan jullie precies onder een hoge of lage activiteit?

Onze voedingswijzer, met algemene richtlijnen hoeveel Prins NatureCare Kat een kat dagelijks ongeveer nodig heeft, maakt een verschil tussen katten met een lage activiteit en katten met een hoge activiteit. Onder een lage activiteit kun je bijvoorbeeld katten verstaan die uitsluitend binnenshuis leven en/of gecastreerd zijn. Actieve buitenkatten en jonge katten vallen onder de katten met een hoge activiteit. Afhankelijk van het gewicht en de activiteit kan de ene kat volstaan met 95 gram NatureCare (een half blikje) per dag, terwijl de andere kat 390 gram (twee blikjes) nodig heeft.

Mijn hond vindt Prins NatureCare Kat ook erg lekker! Is dat erg?

Nee hoor! Als je er maar rekening mee houdt dat kattenvoeding een hoger vet- en energiegehalte heeft, waardoor je hond dus meer calorieën kan binnenkrijgen. En ieder pondje gaat door het hondje, vergeet dat niet als je hond te dik is of dreigt te worden. Belangrijk om te weten is ook dat een hond in principe wel kattenvoeding kan eten, maar een kat niet kan leven van hondenvoeding! Hondenvoeding bevat namelijk meestal niet voldoende taurine, een voedingsstof die honden zelf kunnen aanmaken, maar katten niet. Uiteraard voegen we om die reden aan Prins NatureCare Kat, net als aan al onze andere kattenvoedingen, 1500 mg taurine toe.

Ik zie inuline op het etiket staan. Wat is dat eigenlijk? 

Kip, kalkoen of zalmolie, dat in alle vier de Prins NatureCare Kat vleesmaaltijden is verwerkt ter ondersteuning van een gezonde en glanzende vacht, zijn allemaal ingrediënten waarbij je jezelf waarschijnlijk wel wat kunt voorstellen.  Inuline daarentegen klinkt je wellicht wat minder bekend in de oren. Het is een voedingsvezel die nodig is voor een goede spijsvertering en zorgt voor een betere darmflora. 

Wat voor kat staat er op de verpakking?

Dat is Julia! De verpakkingen van de verschillende varianten Prins NatureCare Kat hebben allemaal hun eigen kleurtje: geel voor NatureCare Chicken, roze voor NatureCare Chicken & Salmon, blauw voor NatureCare Chicken & Shrimps en oranje voor NatureCare Turkey. Maar op iedere verpakking staat, voor de herkenbaarheid van de complete lijn, dezelfde kat. Julia is een Europees Korthaar die speciaal voor Prins heeft geposeerd. Je mag haar gerust een topmodel noemen, want ze siert ook de verpakking van onze VitalCare Protection Adult Fit brokvoeding.

Vraag het ons!

Wil je (nog) meer weten? Stel je vraag dan aan het Prins CareTeam. Onze voedingsdeskundigen zijn dol op vragen en zoeken met veel liefde en plezier dingen voor je uit!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!