Heeft je kat zijn bak altijd zó leeg? Of wil je de maaltijd van je kat eens wat spannender maken? Met ballenbak- of pingpongballen maak je supersnel een ballenbrokkenbak voor je dier. Ballen klaar? Zoeken maar met dit kattenspel!

Deze superleuke zoekspellen kun je inzetten om je dier lekker en langer bezig te laten zijn met zijn brokkenmaaltijd. Let daarbij altijd goed op de veiligheid. Speel alleen onder toezicht, laat je dier nooit alleen met spellen en voorkom dat hij de gebruikte materialen kapot kan maken.

Pingpongspel voor je kat

Voor je kat kun je een pingpongspel maken, waarbij hij twee vaardigheden kan inzetten: brokjes zoeken en ballen meppen!

Dit heb je nodig voor dit kattenspel

Nodig voor het kattenpingpongspel:

  • Een lage kunststof schaal, bijvoorbeeld een bloempotschotel
  • Pingpongballen, die je vindt bij sport-, spel- en speelgoedzaken
  • Wat brokjes, of gewoon de hele brokjesmaaltijd van je kat
kattenspel ballenbak kattenspel ballenbak kattenspel ballenbak

Belangrijk

Katten zijn wat meer van het zicht dan van de snuffel. Gebruik in het begin desgewenst wat minder pingpongballen, zodat je dier er goed met zijn kopje tussen kan en zorg dat er altijd een paar brokjes goed zichtbaar zijn. Je kat kan de balletjes vervolgens wegmeppen om goed bij zijn ‘prooi’ te komen. Alle katten zijn anders. Vindt jouw kat dit spel wat eng of helemaal niet interessant? Geen probleem, dan bied je zijn maaltijd gewoon op een andere manier aan!

Was de ballenbak/schaal en de ballen/balletjes na gebruik even met heet water en wat afwasmiddel. Dan is alles weer schoon en klaar voor een volgende spannende maaltijd! Doen!

Heb je vragen over het spelen met je kat of het bieden van de juiste verzorging? Stel je vragen aan het Prins CareTeam!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!