Is jouw hond of kat bang voor vuurwerk? Wij gaan je tijdens onze zes-weken-challenge helpen je viervoeter een betere jaarwisseling te bezorgen! Niet alleen met onze Prins Resist-voeding, maar ook met tips. Deze week: bied steun, en keep cool.

Help je dier!

Laat dieren tijdens vuurwerkgeknal niet alleen thuis, maar zorg dat je er voor ze bent. Bied hond of kat indien nodig steun door hem lekker tegen je aan te laten zitten als hij dat wil. Het advies dat je niet mag troosten en angst vooral moet negeren is achterhaald: jij bent degene op wie je dier kan vertrouwen, zorg dat je er voor hem bent! Je zou wel heel erg ongeloofwaardig overkomen als je net doet alsof er niets aan de hand is terwijl voor je dier op dat moment zo'n beetje de wereld vergaat. 

Blijf rustig

Het is wel belangrijk om zelf rustig te blijven: hoe meer jij je ergert aan die 'rotjongens' die op de hoek staan te knallen, hoe meer je dier zich aan je zal spiegelen. Hij zal dan verontrust raken omdat jij dat ook bent. Katten willen trouwens vaak niet worden vastgepakt of opgetild, laat ze lekker zelf hun gang gaan. Keep cool. Kijk en luister goed naar je hond of kat om te weten wat jouw dier nodig heeft.

Deel je ervaringen

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen tijdens deze zes-weken-challenge. Heb je tips of advies waar anderen iets aan kunnen hebben? Deel hieronder je ervaringen en tips. Heb je andere vragen over de voeding, verzorging of opvoeding van je hond of kat? Neem contact op met het Prins CareTeam via 0318-524245 of advies@prinspetfoods.nl

Zes-weken-challenge

Bekijk hieronder de tips per week:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!