Is jouw hond of kat bang voor vuurwerk? Wij gaan je tijdens onze zes-weken-challenge helpen je viervoeter een betere jaarwisseling te bezorgen! Niet alleen met onze Prins Resist-voeding, maar ook met tips. Deze week: hoe herkenbaar is jouw hond of kat? Check die chip!

Een onbewaakt moment…

Een kat in het nauw...maakt rare sprongen, en een bange hond ook. Zorg dat je huisdieren tijdens het geknal van vuurwerk niet kunnen ontsnappen. De buren die aanbellen om even gelukkig nieuwjaar te komen wensen is bijvoorbeeld zo'n berucht onbewaakt moment. Als een dier echt bang is, is het niet meer aanspreekbaar en kan het er in blinde paniek vandoor gaan. Als je dier door het geknal onverhoopt de benen neemt, is het fijn dat het herkenbaar is!

Even checken!

Zorg daarom dat je hond of kat is gechipt, en eventueel ook een halsband draagt met daaraan een kokertje of penning met contactgegevens. Het kost een vinder van een dier namelijk minder moeite om even de halsband te controleren dan een dierenarts of -opvang met een chiplezer te zoeken. Wat die chip betreft: weet je zeker dat je hond of kat ergens geregistreerd staat, en dat jouw contactgegevens kloppen? Je kunt dat controleren door het chipnummer in te voeren via www.chipnummer.nl, of kijk voor meer informatie op www.chipjedier.nl

Stresssignalen

Let goed op stresssignalen die aangeven dat je hond of kat het (echt) moeilijk heeft tijdens vuurwerk. Dan is het namelijk écht oppassen dat het dier niet wegrent. Belangrijke stresssignalen bij honden: trillen, hijgen, rusteloosheid, aandacht zoeken, blaffen of janken of iets vernielen. Belangrijke stresssignalen bij katten: trillen, hijgen, wegkruipen, zogenaamd slapen, trillen van de huid, veel wassen of likken. 

Deel je ervaringen

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen tijdens deze zes-weken-challenge. Heb je tips of advies waar anderen iets aan kunnen hebben? Deel hieronder je ervaringen en tips. Heb je andere vragen over de voeding, verzorging of opvoeding van je hond of kat? Neem contact op met het Prins CareTeam via 0318-524245 of advies@prinspetfoods.nl

Zes-weken-challenge

Bekijk hieronder de tips per week:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!