Hoera, je krijgt een puppy! Maar ook: help, waar te beginnen? Wij helpen je graag met handige tips en links op weg.

Natuurlijk mag je altijd contact met ons opnemen voor een gratis advies op maat. Keer op keer, dat vinden we helemaal niet erg. Alleen maar leuk, want we zijn dol op puppy’s!

Oriënteer je goed!

Hoe vind je jouw droomhond? Om teleurstellingen te voorkomen, is het erg belangrijk je eerst goed te oriënteren. Hier vind je daarvoor waardevolle tips.

Oefen vast

Weet je wat je te wachten staat met een pup in huis? Hier vind je wat ludieke uitdagingen om vast in de stemming te komen. Natuurlijk gaat de onstuimige puppytijd, vaak sneller dan je wilt, over. Maar realiseer je dat je ook daarna heel wat jaartjes voor je viervoeter klaar zult moeten staan. Een vriendschap door dik en dun, en weer en wind.

Bereid je voor

Als je puppy er eenmaal is, houd je vaak nog maar weinig tijd over. Regel daarom voordat je jouw pup krijgt een goede dierenarts en hondenschool. Die zijn, net als een goede fokker, goud waard! Ze zullen je met veel kennis en plezier de juiste begeleiding bieden. En zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt: hier vind je een handig boodschappenlijstje.

Een vriendschap door dik en dun, en weer en wind!

Vertrouwd luchtje

Heb je al een of meerdere honden? Bereid die dan ook voor op de komst van hun nieuwe huisgenootje! Je kunt dat doen door via handdoeken geur uit te wisselen. Neem daartoe regelmatig een handdoek die in het nest van je puppy heeft gelegen mee naar huis. Dat geeft niet alleen de al aanwezige hond(en) de kans om indirect vast kennis te maken, maar zorgt er ook voor dat je puppy een vertrouwd luchtje wacht als hij bij je komt wonen.

Tip!

Regel een bloemetje voor de buren om bij voorbaat ‘sorry’ te zeggen voor de eventuele overlast die ze mogelijk door schelle puppyblafjes kunnen ervaren. Je kunt de bloemen, of een ander klein cadeautje, samen met je puppy langsbrengen. Hallo buurman, dag buurvrouw! Sorry dat ik misschien wat herrie maak!

Doe normaal

Misschien een wat onverwachte tip, maar wel een heel belangrijke: doe normaal als je puppy in huis komt, en zorg voor een rustige omgeving waar je pup zich veilig en geborgen kan voelen. Vaak zetten we onze nieuwe aanwinst meteen in het middelpunt van de belangstelling. Hij is immers zo leuk! En lief! En grappig! Laat hem maar! Maar daarmee lokken we vaak gedrag uit, zoals bijten en opspringen, dat later misschien toch niet zo heel handig en grappig blijkt te zijn.

Er is nog veel meer!

Het liefst zouden we je overstelpen met nog veel meer informatie, want er is zó veel wat je over pups moet weten! We beperken ons hier tot enkele belangrijke punten, maar we kunnen ons voorstellen dat je als aanstaande of kersverse puppyeigenaar vol vragen zit. Ons Prins CareTeam neemt je graag bij de hand in hondenland. Aarzel niet om ons te bellen! 

Mariska van het CareTeam

Je dier optimaal verzorgen? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!