Met alleen goede kattenvoeding ben je er nog niet, goed voeren is net zo belangrijk! Wij geven je graag enkele voedingstips voor je kat:

  • Wissel gedurende het leven van je kat niet te vaak van kattenvoeding. Door wisselingen kunnen schommelingen optreden in de zuurgraad van de urine. Dat vormt een risico voor het ontstaan van blaasgruis.
  • Geef je kat niet te veel bijvoeding. Dat kan namelijk zorgen voor overgewicht.
  • Wil je je kat op een verantwoorde manier verwennen? Geef dan ter afwisseling eens een lekkere natvoeding uit het Prins NatureCare assortiment.
  • Bied brokjes eens aan in een zogeheten voerbal of voerpuzzel. Zo kun je je kat aanzetten tot meer beweging en uitdaging. Actieve katten hebben minder risico op overgewicht, blaasgruisvorming en stress!

Overstappen naar andere kattenvoeding

Als je overstapt van een andere voeding naar Prins brokvoeding, raden wij je aan de overstap te maken middels mengen. Meng gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding tot je geheel bent overgestapt.

Voedingsmethode

Met alleen goede voeding ben je er nog niet, goed voeren is net zo belangrijk! De voorouders van onze huiskat gingen op jacht als ze honger kregen. Ook wilde katten jagen hun maaltijd bij elkaar. Een jachtpartij kost erg veel energie en is niet altijd succesvol. Bovendien is de buit vaak klein en moet er daarom veel worden gejaagd om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Onze huiskat van nu is vaak niet meer gewend zijn maaltijd bij elkaar te jagen, maar je kunt zijn maaltijd wél spannend maken. Bekijk daarvoor hier leuke tips!

Voeding is een mooi instrument om de band tussen jou en je kat sterker te maken.

Meerdere maaltijden per dag

Katten zijn van nature erg gewend kleine hoeveelheden voeding op te nemen, verspreid over de dag en de nacht. Om deze natuurlijke situatie zo goed mogelijk na te bootsen, kun je de daghoeveelheid voeding verspreid over de dag aanbieden. Voeding is een mooi instrument om de band tussen jou en je kat sterker te maken.

Ad libitum: self service

Je kunt je kat ook ad libitum voeren. Dat wil zeggen dat de kat onbeperkt voedsel tot zijn beschikking heeft. De kat kan zo zelf beslissen wanneer en hoeveel hij wil eten. Echter, de band met je dier, zoals hierboven beschreven, is sterker als je het voer op vaste tijden aanbiedt. Katten zijn hier erg gevoelig voor. Belangrijk is ook bij het ad libitum voeren dat je de conditie van je kat goed in de gaten houdt. 'Self service' kan bij sommige katten leiden tot overgewicht.

Vergeet het water niet!

Ook belangrijk: zorg voor voldoende vers water en plaats meerdere waterbakjes in huis. Zo stimuleer je het drinkgedrag van je kat en dat is belangrijk voor het behoud van gezonde urinewegen.

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!