De lente staat weer bijna voor de deur! Daarom hebben we op een rijtje gezet hoe je kunt spelen met je kat. Aan de slag samen! 

Voor jou: spelen met je kat!

#1 High-five leren en apporteren

Bij een high-five aanleren denk je misschien eerder aan een hond die een pootje geeft, maar ook een kat kun deze oefening trainen! Kattengedragskundige Maggie Ruitenberg: 'Als je iets wat de kat wil hebben net buiten zijn bereik houdt, zal het dier bijna altijd proberen dit met zijn pootjes naar zich toe te halen. Dus als je een likje Prins Play & Care beloningscrème op je hand smeert en die in zijn gezichtsveld, maar net buiten zijn bereik houdt, zal hij automatisch zijn pootje uitstrekken.' Ook kun je je kat leren apporteren! Ga jij het ook proberen?

#2 Kracht van kattenkruid

Kattenkruid heet niet voor niets kattenkruid: veel katten zijn dol op deze plant! Als ze lucht van dit kruid krijgen, kunnen ze er helemaal door betoverd raken. Je kunt kattenkruid gebruiken om bepaalde plekken of speeltjes voor de kat aantrekkelijk te maken. De plant is bij de dierenspeciaalzaak in diverse vormen te koop: gedroogd en bijvoorbeeld verwerkt in speelgoed, maar ook als spray. Je kunt het ook in je tuin planten.

#3 Het geheim van… een kartonnen doos!

Ook met simpele lege kartonnen dozen kun je allerlei leuke spelletjes met je kat doen! Vrijwel iedere doos is geschikt voor de leukste dingen. Van schoenen- tot bananendoos: je kunt er echt van alles mee bedenken. Kijk hier voor inspiratie! Maar, natuurlijk dagen we jou ook graag uit! Laat het ons dus vooral weten als jij nog andere leuke spelideeën hebt! Spelen met je kat was nog nooit zo makkelijk.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!