De lente staat voor de deur! Daarom hebben we, zowel voor hond als kat, wat leuke spelletjes op een rijtje gezet die je samen kunt doen zodat je allebei s ’avonds moe maar voldaan op de bank ploft! Een mix van leerzame activiteiten, zelf te knutselen speeltjes en oefeningen waarmee je samen kunt spelen en jullie band beter kunt versterken. Ga jij ook aan de slag?

Voor de hond

#1 Feestdagspelletjes!

Spelen met hond en kat

Of het nu gaat om Eierjacht met Pasen, het bakken van speciale kerstkoekjes of het maken van een heel eng Halloween speeltje voor je hond. Je maakt ze er heel erg blij mee! Op deze manier zorg je ervoor dat niet alleen jij, maar ook je trouwe viervoeter onwijs geniet van deze fijne momenten met jou. Met maar weinig middelen zorg je zo voor een berg gezelligheid!

#2 Fun met een snack

Ook met behulp van een lekkere snack kun je een hoop leuke activiteiten doen met je hond. Probeer bijvoorbeeld eens waslijnworst! Voor deze leuke versie van het koekhappen van vroeger, heb je nodig: een paar meter waslijn en een stuk Prins NatureCare worst, in dunne schijven gesneden. Die worst kun je dan, wanneer je een hond op leeftijd hebt, ook gebruiken voor het spel jeansworst! Alleen een oude spijkerbroek uit de kast toveren en het plezier kan beginnen.

#3 Zelf aan de knutsel

Het is leuk om nieuwe speeltjes of spelletjes voor je huisdier te kopen, maar wist je dat het nog leuker is als jij ze zelf kan maken? Wat dacht je van een snuffelhart? Of een klavertje? Zowel voor groot als klein. Klik hier voor meer voorbeelden van speeltjes die je zelf voor jouw hond kunt knutselen!

Voor de kat

#1 High-five leren en apporteren

Bij een high-five aanleren denk je misschien eerder aan een hond die een pootje geeft, maar ook een kat kun deze oefening trainen! Kattengedragskundige Maggie Ruitenberg: 'Als je iets wat de kat wil hebben net buiten zijn bereik houdt, zal het dier bijna altijd proberen dit met zijn pootjes naar zich toe te halen. Dus als je een likje Prins Play & Care beloningscrème op je hand smeert en die in zijn gezichtsveld, maar net buiten zijn bereik houdt, zal hij automatisch zijn pootje uitstrekken.' Ook kun je je kat leren apporteren! Ga jij het ook proberen?

#2 Kracht van kattenkruid

Kattenkruid heet niet voor niets kattenkruid: veel katten zijn dol op deze plant! Als ze lucht van dit kruid krijgen, kunnen ze er helemaal door betoverd raken. Je kunt kattenkruid gebruiken om bepaalde plekken of speeltjes voor de kat aantrekkelijk te maken. De plant is bij de dierenspeciaalzaak in diverse vormen te koop: gedroogd en bijvoorbeeld verwerkt in speelgoed, maar ook als spray. Je kunt het ook in je tuin planten.

#3 Het geheim van… een kartonnen doos!

Ook met simpele lege kartonnen dozen kun je allerlei leuke spelletjes met je kat doen! Vrijwel iedere doos is geschikt voor de leukste dingen. Van schoenen- tot bananendoos: je kunt er echt van alles mee bedenken. Kijk hier voor inspiratie! Maar, natuurlijk dagen we jou ook graag uit! Laat het ons dus vooral weten als jij nog andere leuke spelideeën hebt!

p.s. ook voor je kat kun je natuurlijk gemakkelijk een eigen speeltje maken! Wat dacht je van een leuk rinkelspeeltje? Check hem hier.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!