Laat het buiten maar lekker waaien, regenen of sneeuwen, of tijdens de jaarwisseling rustig donderen. Wij hebben drie leuke tips voor je om je dier binnen bezig te houden en af te leiden! Tip 2: de man met de hamer.

Voordat je aan de slag gaat zijn een paar dingen belangrijk om te weten:

  • Houd altijd toezicht, laat je dier tijdens deze activiteit niet alleen.
  • Probeert je dier de gebruikte materialen kapot te maken? Stop dan de activiteit.
  • Zet je meerdere dieren tegelijk aan het werk? Let dan goed op dat er geen onderlinge competitie en daardoor agressie ontstaat.

De man met de hamer

Veel mensen geven hun hond tijdens de jaarwisseling een puzzel of speeltje met voertjes erin om hem af te leiden van het vuurwerk. Als je die puzzel erg moeilijk maakt, kan dat er voor zorgen dat je misschien toch al wat gestreste hond door al dat nadenken over hoe het voer te pakken te krijgen juist nóg drukker in zijn hoofd wordt in plaats van rustiger. Vaak zie je dan dat honden in sneltempo met hun puzzel of speeltje van de slag gaan, schrokken en niet echt meer genieten van het lekkers dat ze vinden. In dat geval hebben we een tip voor je: de man met de hamer. Maar dan wel leuk!

Dit heb je nodig:

  • Een theedoek.
  • Een hamer.
  • Een handje brokken, je kunt hiervoor gewoon een deel van de dagelijkse maaltijd gebruiken.

Dit moet je doen:

  • Leg de theedoek uitgevouwen neer op de grond en leg er een handvol brokken op.
  • Vouw theedoek dicht door de hoeken naar elkaar toe en over elkaar heen te slaan.
  • Sla nu met een hamer op de theedoek om de brokken in mini-stukjes te slaan. Je dier blijft hierbij natuurlijk op veilige afstand!
  • Vouw de theedoek weer open en laat je hond de stukjes, die je met je hand wat verder over de theedoek kunt verspreiden, lekker opeten. Begeleid hem indien nodig om te voorkomen dat hij gaat krabben of aan de theedoek gaat trekken en haal de doek na gebruik weg.

Mmm…

Het stuk voor stuk opeten van al die piepkleine brokstukjes vraagt om en zorgt voor rust. Lekker gedachteloos een zak borrelnootjes leegeten… ken je dat? Zo is dit voor je hond ook ongeveer!

Tip!

Wij gebruiken hier Prins ProCare Super Active geperste brokken. Geperste brokken zijn wat zachter dan krokante, waardoor je ze makkelijker in kleine stukjes kunt slaan.

Wat voor je kat?

Katten hechten veel waarde aan het ‘bekgevoel’ dat de voeding hen geeft. Het kan zijn dat ze een stukgeslagen kattenbrokje daardoor niet zo lekker vinden. Of misschien juist wel. Dat is gewoon een kwestie van uitproberen!

Charlotte van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!