Is jouw hond of kat bang voor vuurwerk? Wij gaan je tijdens onze zes-weken-challenge helpen je viervoeter een betere jaarwisseling te bezorgen! Niet alleen met onze Prins Resist-voeding, maar ook met tips. Deze week: de sprong van oud naar nieuw.

Naar binnen/buiten

We hebben je de afgelopen weken advies gegeven om je hond of kat voor te bereiden op de jaarwisseling. Nu nog wat tips voor de jaarwisseling zelf! Allereerst: houd ramen en deuren dicht – vergeet daarbij ook het kattenluikje niet. Zorg dat er binnen voldoende kattenbakken voor je kat zijn en laat je hond bij geknal alleen aan de lijn uit. Heb je een auto of kun je vervoer regelen? Neem je hond dan mee naar een afgelegen gebied waar geen vuurwerk te horen is en waar je hem rustig kunt uitlaten. Zorg dat de laatste uitlaatbeurt plaatsvindt voordat het geknal echt losbarst, dus ruim voor middernacht.

Ssst! met de champagne 

Doen we zó ons best om onze dieren uit de buurt te houden van knallen om het zo aangenaam mogelijk te houden, en dan zouden we bijna de champagne vergeten… Ssst! Niet knallen met de kurken! Zo'n keiharde plop is niet alleen niet leuk voor je dieren, maar bovendien ook niet goed voor je champagne. Zoek via internet op 'champagne ontkurken' en je weet precies hoe je de bubbels volgens de etiquette moet laten bruisen. Houd kurken en ook de stukjes ijzerdraad die daar omheen kunnen zitten uit de buurt van je dieren om inslik- en verstoppingsgevaar te voorkomen.

Blijf scherp!

Ook op nieuwjaarsdag en de dagen daarna kan er nog worden geknald, reden om ook dan je hond alleen aan de lijn uit te laten. Voorkom dat dieren vuurwerkresten in hun bek kunnen pakken. Je hond zou de eerste niet zijn die wegrollend of onontploft vuurwerk apporteert en netjes bij je terugbrengt, met alle (fatale) gevolgen van dien… 

Tips in het kort

We hebben je afgelopen weken een aantal tips gegeven voor een zo ontspannen mogelijke jaarwisseling. Hieronder nog even de belangrijkste tips voor je op een rijtje:  

 • Pas op met medicatie, overleg altijd eerst met je dierenarts. 
 • Check of de chip van je huisdier goed geregistreerd is op www.chipnummer.nl 
 • Houd ramen en deuren dicht en vergeet het kattenluikje niet!
 • Pas op dat je dier niet ontsnapt als de buren aanbellen om even gelukkig nieuwjaar te wensen.
 • Maak een schuilplaats voor je dier en zorg dat eten, drinken en kattenbak makkelijk bereikbaar zijn.
 • Sluit de gordijnen en zet de tv of radio aan. 
 • Sluit ook de luchtroosters om de kruitlucht zo veel mogelijk buiten te houden!
 • Bied je huisdier wat afleiding, bijvoorbeeld met een lekkere puzzel of voerspelletje. 
 • Wil je dier niet puzzelen of eten tijdens het geknal? Bied dan vooral steun en een veilige schuilplaats.
 • Laat je hond ruim voor middennacht voor het laatst uit. 
 • Blijf zelf rustig. Als jij je ergert of onrustig bent dan gaat je dier dit spiegelen.  
 • Laat je dier(en) niet alleen thuis, maar zorg dat je er voor ze bent. 
 • Bied je hond of kat steun door hem lekker tegen je aan te laten zitten als hij dat wil.
 • Sssttt... Niet knallen met de kurken van de champagne!  

Deel je ervaringen

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen tijdens deze zes-weken-challenge. Heb je tips of advies waar anderen iets aan kunnen hebben? Deel hieronder je ervaringen en tips. Heb je andere vragen over de voeding, verzorging of opvoeding van je hond of kat? Neem contact op met het Prins CareTeam via 0318-524245 of advies@prinspetfoods.nl

Zes-weken-challenge

Bekijk hieronder de tips per week:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!