Voer jij je kat graag diepvries vers vlees? Wij leggen je uit in dit artikel hoe diepvries vers vlees bewaren veilig gebeurd. 

Het bereiden van Prins TotalCare voor de kat is een ijskoude klus: bij het maken van de schijven en worsten en het mengen met andere ingrediënten als vitaminen, mineralen, groenten en fruit blijft de temperatuur van het verse vlees voor een optimale kwaliteit onder nul.

Bij ons is het altijd ijskoud

Bij Prins bewaren we alle diepgevroren vers vleesmaaltijden bij een temperatuur rond de -18 graden in een speciale vriescel. Een bewakingssysteem meet en registreert continu de temperatuur, zodat er 24/7 controle is. Het transport naar de dierenspeciaalzaak gebeurt in vriestrolley’s. Dat zijn goed geïsoleerde containers die nog eens van een extra vrieselement worden voorzien. De vriesproducten blijven hierin minimaal een dag diep bevroren. Wat we ’s ochtends in Veenendaal laden, wordt nog voor de middag aan de winkels geleverd.

Uit onze onderzoeken blijkt dat ongeveer de helft van de mensen rauw vlees voert.

Diepvries vers vlees bewaren én vervoeren

Ook in de dierenspeciaalzaak is het belangrijk dat het vlees goed bevroren blijft. Let dus goed op de thermometer en zo op de temperatuur van de vrieskast of -kist in de winkel en let op ijsvorming, die kan ontstaan als de vriezer niet goed afsluit of de temperatuur niet optimaal is. Net zo belangrijk en vaak een zwakke schakel in het diepgevroren houden is het vervoer van het diepvries vers vlees vanaf de winkel naar jouw huis. Van tussentijds ontdooien worden producten niet mooier en beter. Neem dus een koelbox mee, of gebruik een koeltas.

Vriesbrand voorkomen

Om het vlees ook thuis optimaal te bewaren, moet je diepvriezer bij voorkeur op -18 graden staan. Bij een lagere vriezerstand kan de houdbaarheidsdatum van het vlees korter worden. Ook moet je je vriezer altijd goed sluiten en de vers vleesmaaltijden in een goed afgesloten verpakking bewaren. Is de bewaartemperatuur niet koud genoeg of zit de zak niet goed dicht? Dan kan er vriesbrand ontstaan. Daarbij worden ijskristallen gevormd, die ervoor kunnen zorgen dat het vlees uitdroogt en minder smakelijk wordt. 

Kamertemperatuur eet het lekkerst!

Pas kort voordat je dier de vers vleesmaaltijd krijgt, kan de diepvrieskou verdwijnen. Ontdooi het vlees op een koele plaats, bijvoorbeeld in een afgesloten doos in de koelkast waar je het nog twee dagen kunt bewaren. Onder de grote rollen worst kun je tijdens het ontdooien een stukje keukenpapier leggen om het lekvocht op te vangen. Laat het ontdooide vlees voordat je het aan je dier serveert eerst even op kamertemperatuur komen. Die temperatuur, een beetje lauw, eet voor katten namelijk het lekkerst!

Vergeten diepvries vers vlees te ontdooien? Als je het vlees vanuit de vriezer in een gesloten zakje in wat water legt, ontdooit het sneller.

Vers vlees weetjes

  • Onze 100% procent natuurlijke rauw vleesvoedingen voor de kat zijn aangevuld met vitaminen en mineralen en helemaal compleet. Er zit alles in wat je dier dagelijks nodig heeft.
  • Dat ons verse vlees er soms wat licht uit kan zien, komt omdat Prins geen extra middelen toevoegt die ervoor zorgen dat het vlees roder kleurt.
  • We hebben diepvries vers vlees in rollen en verschillende maten schijfjes, zodat je de voeding makkelijk kunt doseren. De schijfjes Prins TotalCare hebben de vorm van een kroontje op de i in het Prins-logo, de schijfjes Prins FreshCare lijken op een filetlapje.

Diepvries vers vlees bewaren was nog nooit zo makkelijk!

 

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!