Een kunstje en dan iets lekkers of meteen wat lekkers zonder dat je daar iets voor hoeft te doen? Speel Trick or Treat, één van de leukste hondenspelletjes! 

Voor dit spel heb je drie dingen nodig:

  • Een hond
  • Een grote dobbelsteen. In de Prins Lesbox, die speciaal voor de bij Prins aangesloten hondenscholen is ontwikkeld om leuke lessen te kunnen geven, zit een speciale opdrachtdobbelsteen met doorzichtige vakjes, waarachter je opdrachtkaartjes kunt schuiven. Deze opdrachtdobbelsteen vind je ook via www.sportenspelvoordieren.nl (zoek op ‘dobbelsteen’). Als je handig bent, kun je natuurlijk van stevig karton zelf een dobbelsteen in elkaar knutselen, waarop je opdrachten kunt schrijven.
  • Iets lekkers om mee te belonen. Wij gebruiken hier ons geheime wapen: Prins NatureCare worst, een 100% natuurlijke volledige vleesvoeding die je ook perfect als beloning kunt gebruiken.

Zo gaan deze hondenspelletjes

Aan vier zijkanten van de dobbelsteen plaats of schrijf je de opdracht ‘Trick!’, aan twee zijkanten de opdracht ‘Treat!’. Als na het rollen of kantelen van de dobbelsteen ‘Trick!’ boven ligt, mag de hond een oefening of kunstje naar keuze laten zien. Wordt er ‘Treat!’ gegooid? Dan krijgt de hond wat lekkers zonder dat hij daarvoor verder iets hoeft te doen. Zomaar! Je kunt de dobbelsteen zelf gooien, maar nog leuker is het natuurlijk om je hond dat te leren. Beagle Sjoukje van Prins-partner dierenwelzijncentrum In ’t Veld, die met de Prins Lesbox werkt, laat hier zien hoe dat moet.

Ho, wacht even!

Maar wacht even Sjoukje! De worst moet voor gebruik altijd eerst in kleine blokjes worden gesneden. Wat over is, kun je maximaal twee dagen bewaren in de koelkast of in een goed afgesloten zakje invriezen voor later gebruik.

  • Om een beginnetje met het dobbelen te maken, kun je de hond laten zien dat je onder de dobbelsteen iets lekkers neerlegt. Vervolgens mag je hond zelf uitvogelen hoe hij dat lekkers te pakken kan krijgen. Lukt het hem zijn neus onder de dobbelsteen te krijgen om deze te laten rollen of kantelen?
  • De ene hond zal graag zijn met neus werken, de ander gebruikt misschien liever zijn poten om de steen te verplaatsen. Let op! Schop niet zelf tegen de dobbelsteen aan. De kans is groot dat je je hond dan per ongeluk tegen zijn snuit trapt.
  • Het kan zijn dat je hond je even vragend blijft aankijken wat nu precies de bedoeling is. Wacht dan gewoon even rustig af. Grote kans dat hij alsnog gaat proberen wat werkt om de dobbelsteen in beweging te krijgen en zelf een oplossing vindt. Gebeurt dat niet, dan kun je hem helpen en voordoen hoe je de dobbelsteen in beweging krijgt.
  • Komt de dobbelsteen op ‘Trick!’ uit? Vraag je hond dan een leuke oefening te doen die hij kent, bijvoorbeeld een poot geven. Knappe Sjoukje! Dat levert natuurlijk een blokje worst op!
  • Geeft dobbelsteen ‘Treat!’ aan? Geef je hond dan iets lekkers zonder dat hij daar verder iets voor hoeft te doen. Gewoon een blokje worst, helemaal gratis en voor niets. Net als wij worden ook honden vrolijk worden als ze zomaar een cadeautje krijgen! Dat maakt dobbelen één van de leukste hondenspelletjes. 

Heb jij een dobbelhond?

Speel ‘Trick or treat!’ altijd onder toezicht. Heb jij een leuke foto van je dobbelhond? Dan vinden we het heel leuk om die te zien. Deel deze via onze Facebook pagina.

Prins wenst je veel dobbelpret!

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!