Je kunt het leven van je kat verrijken door te investeren in soms simpele materialen. Wist je dat je bijvoorbeeld een blije kat krijgt met een kartonnen doos? Wij geven je graag vijf tips voor (nog) een leuker kattenleven!

Op naar een blije kat!

  1. Een klimpaal, ritseltunnel of knuffelzak nodigen uit tot onderzoek: leuk om in te klimmen, je nagels aan te scherpen of je veilig in te verstoppen. 
  2. Katten overzien de omgeving graag vanaf een hoogte. Creëer hoge plekjes door een klimpaal neer te zetten, een plek bovenop een kast vrij te maken of planken aan de wand te hangen. 
  3. Je kunt een kat heel blij maken met een lege kartonnen doos, een mooi object om te onderzoeken of om in te schuilen. Dat geldt zeker voor een doos uit de dierenspeciaalzaak, want daar zitten vaak heel spannende geurtjes aan!
  4. Creëer overal slaapplekjes waar de kat zich rustig kan terugtrekken. Een hangmat aan de verwarming is voor veel katten een geliefde plek: lekker warm en van de grond. Of leg een kussen op de vensterbank, van waaraf de kat naar buiten kan kijken om vogels te bespieden. 
  5. Zorg dat je voor binnenkatten altijd speciaal kattengras in huis hebt staan, zodat ze hier altijd van kunnen eten of plukken. Dat voorkomt dat ze op zoek gaan naar iets vergelijkbaars, zoals een, soms giftige, kamerplant. 

Heb je meerdere katten?

Onthoud bij de aanschaf van spulletjes de regel ‘voor iedere kat 1, plus nog 1 extra’. Zo voorkom je dat de dieren onderling stress krijgen over wie dat favoriete speeltje of hangplekje mag gebruiken. Heb je vragen? Raadpleeg dan het Prins CareTeam. 

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!