Een leuk hondenspelletje voor op een zonnige dag: snorkelen naar iets lekkers. Van zo'n waterspelletje krijg je pas écht een natte neus!

Met behulp van wat stukjes Prins NatureCare worst combineer je smikkel- en spetterpret. Nodig voor snorkelworst: een (afwas)teiltje, water en, afhankelijk van het formaat van jouw hond, een groter of kleiner stuk Prins NatureCare worst. Snijd de worst voor gebruik altijd eerst in kleine stukjes.

Kijk, zo gaat het hondenspelletje! 

Zo speel je dit waterspelletje:

  • Vul een gieter met water.
  • Vul vervolgens het teiltje met een laag water. Zorg dat de hond met zijn kop goed over de rand van het teiltje bij en in het water kan komen. Voor heel kleine hondjes volstaat een laag schaaltje.
  • Snijd de NatureCare worst in kleine blokjes.
  • Laat de blokjes worst te water, ze zinken dan naar de bodem.
  • De snorkelpret kan beginnen! Aan je hond de taak de schijfjes en blokjes er weer uit te vissen en lekker op te eten, natuurlijk.
  • Laat hem lekker doorsnorkelen tot alle worst op is. 
  • Snorkelen vraagt om een beetje lef! Niet iedere hond zal meteen zijn neus zo diep in het water durven te steken, daar is wat lef en zelfvertrouwen voor nodig. Vindt je viervoeter het wat eng? Maak het snorkelspelletje dan wat makkelijker voor hem door het waterpeil te verlagen, zodat de stukjes worst iets boven het wateroppervlak blijven uitsteken. Dan zijn ze makkelijker ophapbaar.
  • Mmm... lekker! Jammer: op = op. Beperk de snorkeltijd om te voorkomen dat de hond te veel worst én water binnenkrijgt. Een volgende keer weer nieuwe snorkelpret! Laat het teiltje niet staan om bederf van de restjes worst in het water te voorkomen.

Snorkelen vraagt om een klein beetje lef!

Je ziet het...

...van snorkelen word je... nat! Niet alleen de hond, maar ook de grond. Dit is dus echt een spelletje voor buiten.

Let op!

Heb je meerdere honden? Laat ze dit spel dan één voor één spelen. Als ze allemaal tegelijk hun kop in het water steken op zoek naar lekkere hapjes, kan dat namelijk onbedoeld competitie en agressie oproepen.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!