Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij wat je moet doen als je dier is gebeten, of aangereden? Hoe je moet handelen als je hond iets giftigs heeft gegeten, of je kat van het balkon is gevallen? Eerste hulp kan dan levensreddend zijn! In ons EHBO-boekje voor hond en kat vind je alle informatie om je op weg te helpen.

Het EHBO-boekje voor hond en kat

Onze experts hebben een EHBO-boekje samengesteld voor jou om eerste hulp te kunnen bieden aan je hond of kat. Hoe kun je in welke situatie het beste handelen? Leer in dit boekje onder andere wat een 'ABCDE-onderzoek' is, hoe je het beste de wond van je huisdier kan behandelen en hoe je een breuk kan herkennen. Wist jij bijvoorbeeld dat als je hond of kat door een ander dier is gebeten het kan zijn dat je niet ziet, maar dat je dier toch behoorlijk pijnlijk letsel heeft opgelopen? Ook een dier kan kneuzingen en blauwe plekken krijgen, maar die zijn door de dikke vacht niet altijd zichtbaar. Dit en nog veel meer interessante en leerzame onderwerpen komen aan bod in het EHBO-boekje.

EHBO-boekje voor hond en kat

Weet jij wat je moet doen bij ongelukken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een handig digitaal EHBO-boekje voor jouw hond of kat.

Let op, na aanmelding kan het enkele minuten duren voordat je een download link ontvangt.

Workshop EHBO

Wil jij EHBO leren toepassen in de praktijk? Dat kan bij EduPet Education, hét kenniscentrum voor dierenliefhebbers. Op interactieve wijze leer je snel en accuraat te reageren bij spoedeisende zaken, een dier in nood in leven te houden, pijn verlichten, verergering voorkomen en tot slot hoe je het dier kunt stabiliseren om richting de dierenarts te gaan. Regelmatig vindt er een workshop EHBO plaats of volg een E-learning EHBO wanneer het jou uitkomt.

Komende workshops

Komt deze datum niet uit? Houd de website in de gaten of schrijf je in de voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe mogelijkheden.

Gerelateerde items

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!