Vindt jouw hond het maar niets, pillen slikken? Met onze NatureCare worst wordt aan honden medicijnen geven zelfs leuk! Wij doen het voor! 

Met onze Prins NatureCare worst wordt het toedienen van pillen en medicijnen een feestje!

Doe dit eerst voordat je honden medicijnen geeft

Lees altijd eerst de bijsluiter van de medicijnen die je geeft over de juiste wijze van toedienen. Veel pillen mogen in combinatie met het voer van de hond worden gegeven. Vaak is dat zelfs beter om maagpijn te voorkomen. Kun je niet duidelijk terugvinden of de medicijnen die je geeft samen met voer mogen worden gegeven? Vraag dan altijd eerst de dierenarts om advies!

Wat heb je nodig?

De benodigde pillen die je gaat toedienen en een aantal stukjes Prins NatureCare worst. Snijd de worst voor gebruik altijd eerst in kleine blokjes om te voorkomen dat de hond zich kan verslikken.

  1. Verstop de pil in een blokje worst door die daar met je vinger iets in te duwen. Zorg dat je daarnaast nog een aantal blokjes over hebt. Laat de hond zien dat er meerdere blokjes worst voor hem klaarliggen, zodat hij weet dat er diverse stukjes zullen volgen.
  2. Geef je hond eerst één of meerdere blokjes worst zonder pil.
  3. Geef vervolgens het blokje worst met pil.
  4. Hap, slik... weg! Lekker, zo’n vermomde pil! Om je vingers bijna bij op te eten!
  5. Geef na het blokje worst met pil nog één of meerdere blokjes worst zonder pil. Houd een gelijkmatig tempo van geven aan, zodat de hond steeds uitkijkt naar het volgende blokje en geen gelegenheid krijgt om na te denken of hij misschien even iets anders proefde dan worst.
  6. Herhaal de genoemde stappen als je meerdere pillen moet geven.
Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!