Gezond groot worden staat of valt met de juiste puppyvoeding. Belangrijk is niet alleen wat je geeft, maar ook hoe je voert. Geef je puppy een goede start met deze tips!

Puppy’s kunnen vanaf een leeftijd van ongeveer vier weken van moedermelk overschakelen op vast voedsel. Dat overschakelen noemen we ook wel ‘afspenen’. De darmen van een puppy van vier weken hebben nog geen optimale darmflora. Je kunt een goede basis voor de werking van het spijsverteringsstelsel leggen door pups af te spenen met diepvries vers vlees, zoals Prins TotalCare.

Tip met puppyvoeding!

Krijgt je viervoeter voor het eerst in zijn leven diepvries vers vlees? Dan adviseren we je dit de eerste twee dagen eerst even gekookt aan te bieden, en daarna pas rauw.

Brokjes eten

Vanaf circa zes weken beginnen de meeste puppy’s met het eten van droogvoeding. Tijdens de groeiperiode is het belangrijk om je pup speciale puppyvoeding te geven die aansluit bij zijn voedingsbehoefte. Prins heeft verschillende brokvoedingen, allemaal met voldoende energie en voedingsstoffen voor een gezonde groei:

Wat een keus! We helpen je graag bij het kiezen van de juiste voeding.

Doen!

Als je je puppy net hebt opgehaald, kun je het beste eerst nog even de voeding blijven geven die hij is gewend. Te veel veranderingen in één keer leveren namelijk alleen maar extra stress en daardoor mogelijk diarree op.

Niet doen

Geef je puppy nooit onbeperkt de beschikking over voer. Hierdoor krijgt je hondje namelijk te veel energie binnen, waardoor er verstoringen in de groei kunnen ontstaan. Daarnaast raden we het geven van aanvullende voeding als koekjes, worst of brood sterk af. Dit kan namelijk tot maagdarmstoornissen leiden. Onderschat de gevolgen die allerlei extraatjes op het spijsverteringsstelsel van je hond kunnen hebben niet!

Overstappen

Is je pup gewend aan zijn nieuwe omgeving en wil je overstappen op een andere brokvoeding? Dan kun je het beste eerst een week alleen Prins TotalCare diepvries vers vlees geven. Daarna kun je, zonder eerst te hoeven mengen, direct overstappen op de nieuwe brok.

Vind je kiezen lastig?

Perfect Start? Daily Care? Protection Puppy? Junior Performance? Of Puppy & Junior? Geperst of juist krokant? We kunnen ons heel goed voorstellen dat je het misschien lastig vindt te bepalen welke voeding voor jouw puppy nu het meest geschikt is. We helpen je graag bij het maken van de juiste keus!

Wij helpen je!

Ons Prins CareTeam beschikt over een schat aan informatie en kennis over voeding, die we graag met je willen delen. Je kunt ons bellen of mailen voor een gratis advies op maat! 

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!