Heeft jouw hond wel eens darmproblemen, waardoor hij last heeft van een rommelbuik, laat hij geregeld (stinkende) windjes en heeft hij soms last van diarree? Een periode diepvriesvers vlees zoals Prins TotalCare of Prins FreshCare kan een mogelijke oplossing zijn! In dit artikel vertellen we je waarom.

Let op: ga bij langaanhoudende diarree of met pups met diarree vanwege het gevaar van uitdroging altijd naar de dierenarts!

Darmproblemen? Help de spijsvertering van je hond!

Soms kan de spijsvertering wel wat hulp gebruiken. Darmproblemen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, doordat jouw hond iets verkeerds gegeten, door een virus, een parasitaire besmetting, een medicijnkuur of een voeding die niet goed past bij jouw hond.

Let op: mocht er bloed bij de ontlasting zitten, dan adviseren wij om contact met de dierenarts op te nemen.

Diepvriesvers vlees, zoals de voedingen uit onze Prins TotalCare of Prins FreshCare lijn, hebben een hoge verteerbaarheid waardoor voedingsstoffen goed en gemakkelijk kunnen worden opgenomen. Hierdoor wordt de dikke darm van je hond zo min mogelijk belast met voedingsstoffen die nog niet zijn opgenomen in de dunne darm. Zo worden er minder stofjes geproduceerd welke de dikke darm kunnen irriteren. Dit resulteert in een betere ontlasting én een blije hond en baas.

Wist je dat het geven van een diepvriesvers vlees voeding ook kan helpen na het geven van een wormen- of antibioticumkuur?

Advies op maat

Zijn deze symptomen voor jouw hond herkenbaar? Het Prins CareTeam staat op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur klaar om jou te helpen met advies, tips of persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste voeding voor jouw hond.