Honden vinden het heerlijk om naar de brokjes te zoeken die je tussen de lagen van dit hartvormige snuffelkleed van fleece voor ze kunt verstoppen. Speel samen het hondenspel 'Snuffelhart'. 

Dit snuffelkleed kun je heel simpel zelf maken! In plaats van een hartvorm kun je ook een andere vorm kiezen. Vierkant of rond, dat maakt je dier niet uit!

Zo maak je dit snuffelhart...

  • Neem enkele grote stukken fleece in kleuren naar wens  en teken daar vijf harten in verschillende maten op. Voor het grootste hart kun je een formaat van ongeveer 25 cm hoog en ongeveer 35 cm breed aanhouden.
  • Knip de harten uit de stof en leg ze, van groot naar steeds kleiner, op elkaar.
  • Knip of prik met een schaar voorzichtig (!) in het midden van het bovenste en kleinste hart twee gaatjes die je door alle lagen stof heen laat gaan. Rijg door de gaatjes een los strookje fleece. Daarmee strik je de lagen aan elkaar. Klaar!

…en zo speel je er mee

Laat je hond toekijken hoe je brokjes tussen de lagen van het hart verstopt. Leg ze eerst nog een klein beetje zichtbaar neer, direct langs de randen. Als je dier doorheeft dat hij de brokjes kan vinden door de lagen stof iets weg te klappen, kun je de brokjes dieper in het hart gaan verstoppen.

Stap voor stap met dit hondenspel

Maak het zoekspel in het begin niet meteen erg moeilijk. De kans is dan namelijk groot dat je dier zijn interesse verliest en afhaakt. Help je dier indien nodig. Je kunt het zoeken gaandeweg steeds ietsje uitdagender maken, bijvoorbeeld door delen van het hart met een brokje er in op te rollen of in te vouwen. Berg het snuffelhart na gebruik op, zodat je je dier een volgende keer weer op een spannend zoekspel kunt trakteren.

Meer ideeën?

Als je eenmaal de smaak van het fleece speeltjes maken te pakken hebt, kun je bijna niet meer stoppen. Voor je het weet ben je een heuse fleece-junkie! Ben je op zoek naar nieuwe ideeën of meer inspiratie? Bekijk dan ook eens onderstaande artikelen:

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!