Prins ProCare Protection is een 100% natuurlijke geperste brokvoeding met unieke ingrediënten voor (middel)grote honden van alle leeftijden, die gezien hun lichaamsbouw en levensstijl iets extra’s nodig hebben. Het beste hondenvoer voor meer ondersteuning. Waarom deze voedingslijn? Wij geven graag antwoord op je vragen.

Alweer een andere voeding! Waarom is dat nou nodig?

We weten het: het aanbod is niet meer zo overzichtelijk als toen meneer Verkade, de oprichter van Prins Petfoods, de eerste Prins hondenvoedingen introduceerde. Destijds was er keus uit slechts twee varianten: Standaard en Dinner. Met de komst van nieuwe Protection-lijn hebben we inmiddels ruim vijftig verschillende hondenvoedingen. Doordat we steeds meer te weten komen over voeding en blijven innoveren, komen er steeds meer voedingen met een toegevoegde waarde bij. De nieuwe Prins ProCare Protection-lijn geeft zo weer een nieuwe dimensie aan ons assortiment. 

Is Prins ProCare Protection beter dan de (Prins-)voeding die ik nu geef?

Anders. ProCare Protection is speciaal afgestemd op honden vanaf circa 25 kilo, die gevoeliger kunnen zijn voor problemen met hun spijsvertering, spieren, gewrichten of hart, sneller verouderen en meer risico lopen op overvoeren. Prins ProCare Protection biedt deze doelgroep extra preventieve ondersteuning. Weten of Protection voor jouw hond het beste hondenvoer is? Ons CareTeam helpt je graag verder met een voedingsadvies op maat. 

Ik zie dat ProCare Protection bestemd is voor honden vanaf 25 kilo. Betekent dit dat ik deze voeding niet kan geven aan kleinere honden?

ProCare Protection is specifiek ontwikkeld voor middelgrote en grote honden en het formaat van de brokken is daarop aangepast. Ook kleine(re) honden zouden Prins ProCare Protection kunnen eten mits, en dat is belangrijk, ze met de wat grotere brokvorm overweg kunnen. Ook is er voor kleinere honden de Protection Croque Mini in het leven geroepen, een krokante brok voor de kleine maatjes mét de extra's van de Protection-lijn!

ProCare Protection is de allereerste hondenvoeding met Schüssler celzouten. Klinkt interessant, maar wat zijn dat?

Celzouten zijn geen zouten, maar mineralen die hun naam danken aan de Duitse arts dr. W.H. Schüssler (1821-1898), de grondlegger van het werken met celzouten. Het zijn lichaamseigen stoffen die in een bepaalde hoeveelheid in het lichaam aanwezig moeten zijn om de lichaamscellen goed te laten functioneren. Door het toevoegen van celzouten aan voeding kunnen eventuele tekorten worden aangevuld of noodzakelijke reserves worden opgebouwd. Iedere Protection-variant heeft een eigen, specifieke mineralenmix.

Klinkt goed. Maar waar komen die celzouten nou precies vandaan?

Celzouten komen altijd van een natuurlijke bron. Celzout nummer 11 bijvoorbeeld, silicium, dat in Prins ProCare Protection Super Active zit, wordt gewonnen uit zand. Celzouten met calcium kunnen bijvoorbeeld worden gewonnen uit schelpen. Andere celzouten worden weer gewonnen uit water. Bijproducten van de industrie mogen niet als bron voor celzouten worden gebruikt. Door te verdunnen en te verwrijven worden de moleculen van het minerale zout geïsoleerd en zo fijn verdeeld, dat ze al via het slijmvlies kunnen worden opgenomen.

Celzouten helpen de lichaamscellen goed te functioneren.

En wat betekent dat ‘Natural Prebiotic’ op de verpakking?

Prebiotic(s) oftewel prebiotica zijn natuurlijke voedingsvezels zoals chicorei en Fructo-Oligo-Sacchariden (FOS), die een positief effect hebben op de groei van gunstige darmbacteriën en zorgen voor een gezonde darmflora. Prebiotica zijn wat anders dan probiotica. Prebiotica zijn niet-verteerbare voedingsvezels die de darmflora stimuleren en daardoor de gezondheid ondersteunen. Probiotica zijn levende micro-organismen die bijdragen aan een goede darmflora. Prebiotica zijn een voedingsbron voor probiotica. Ook de probiotica is toegevoegd aan de Protection voedingen.

En probiotica dan?

In de darmen zitten duizelingwekkend veel bacteriën die een dier helpen gezond te blijven. Deze organismen helpen met het verteren van voedsel en beschermen tegen ziekteverwekkers. Probiotica zijn levende bacteriën die een positief effect op de gezondheid kunnen hebben. Om de natuur een handje te helpen als dat nodig is, hebben we onze aan Protection-voedingen voor de hond Bacillus subtilis toegevoegd. Deze bacteriën zijn inactief in de voeding en komen pas in het darmstelsel in actie. Bacillus subtilis biedt ondersteuning door in de dikke darm zuurstof te gebruiken. Daardoor kunnen goede bacteriën die geen zuurstof nodig hebben beter groeien en krijgen ziekteverwekkers juist minder kans.

Bij de samenstelling zie ik verder ingrediënten als bloedplasma, taurine, L-carnitine, silymarine en diverse kruiden… Waar is dat allemaal weer goed voor?

Bij Prins voegen we aan een voeding alleen ingrediënten toe die er echt toe doen. Onze voedingsdeskundigen kunnen je precies uitleggen waarom we wat gebruiken. Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met het Prins CareTeam of vraag ons live de oren van het hoofd tijdens de speciale fandagen die we organiseren om iedereen een kijkje in onze keuken te geven.

Ik wil graag Protection voeren, maar waarom is het niet overal verkrijgbaar?

Omdat we het belangrijk vinden dat er bij onze voedingen een deskundig advies wordt gegeven, heeft Prins er bewust voor gekozen om ProCare Protection aan te bieden via geselecteerde verkooppunten, die over de juiste kennis en ervaring met onze producten beschikken en je kunnen voorzien van een goed advies. Klik hier voor de verkooppunten of bestel gemakkelijk online via www.lifestyleforpets.nl

Het beste hondenvoer voor mijn hond houdt voor mij in dat het zo natuurlijk mogelijk moet zijn. Hoe natuurlijk is ProCare Protection?

ProCare Protection is een 100% natuurlijke geperste brokvoeding die bereid is op een lagere temperatuur, waardoor de grondstoffen  minimaal belast worden door verhitting. Net als alle andere Prins-voedingen is ProCare Protection vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en, ook fijn om te weten, proefdiervrij.

Mijn hond eet liever een krokante brok..

Dat kan! Sommige honden kunnen nou eenmaal beter overweg met een krokante brok. De Prins Protection Croque en Protection Croque Mini. Hier lees je meer informatie over onze krokante Protection voedingen.

En voor mijn kat?

Voor de kat hebben wij de VitalCare Protection in het leven geroepen. Deze voedingen van kitten tot senior zorgen voor een optimale ondersteuning om jouw kat in balans te houden en gezond op te laten groeien.

Ik heb nog meer vragen!

Wij zijn dol op vragen! Ons Prins CareTeam staat voor je klaar! Zo vind jij je weg naar het beste hondenvoer voor jouw viervoeter. 

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!