Hoe geef jij je kat eten op een leuke manier? Spelen met je eten: dat mag als je een kat bent! Door zijn maaltijd op een leuke manier aan te bieden zorg je er voor dat je kat zijn jachtinstinct kan uitleven en letterlijk lekker bezig is.

Katten zijn echte roofdieren. Op brokjes hoef je geen uren meer te jagen, maar je kunt het bemachtigen ervan toch wat lastiger en daarmee veel leuker maken.

  1. Verstop op diverse plekken in huis brokjes voor je kat. Katten leven driedimensionaal, niet alleen op de grond, verstop dus ook wat brokjes op hoger gelegen plekken.
  2. Doe wat brokjes in een lege wc-rol of keukenrol en vouw deze dicht. Lukt het je kat om de brokjes weer te pakken te krijgen?
  3. Vul een schaal met walnoten of pingpongballen en strooi daar wat brokjes tussen. Aan je kat de taak ze weer bij elkaar te hengelen!
  4. Wist je dat katten dol zijn op kartonnen dozen? Leg wat brokjes in een lege kartonnen doos en laat je kat lekker op ontdekkingstocht gaan.
  5. In de dierenspeciaalzaak vind je heel veel leuke speeltjes, spellen en puzzels voor je kat die je kunt vullen met brokjes. Dit soort uitdagingen gaan verveling en stress tegen.

Hoe geef jij je kat eten?

Wil je nog meer weten over het uitdagen van je kat, of heb je een andere vraag over de voeding, gezondheid, verzorging of het gedrag van je kat? Het Prins CareTeam staat voor je klaar met gratis advies op maat.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!