Hoeveel drinkt een kat? Katten zijn van oorsprong woestijnbewoners en drinken daarom niet zo veel. Dat kan zorgen voor urinewegproblemen.  Veel katten hebben bijvoorbeeld last van blaasgruis.

Hoeveel drinkt een kat?

Voor hun gezondheid is het dus belangrijk dat katten voldoende water binnenkrijgen, zeker als ze een brokvoeding eten waarin niet zo veel vocht zit. Maar hoe krijg je ze aan het drinken?

Vijf handige tips

  1. Katten drinken vaak graag uit stromend water, bijvoorbeeld een slokje uit een lopende kraan. Je kunt ze dan blij maken met een zogeheten drinkfontein, verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak.
  2. Katten drinken vaak hier en daar een slokje van het water dat ze op hun looproutes tegenkomen. Dat is de reden dat ze nogal eens uit de bloemenvaas of vissenkom drinken. Zet daarom op diverse plaatsen in huis een bakje water neer.
  3. Geef je kat drinkwater in een grote kom. Katten vinden het namelijk niet fijn als hun snorharen bij het drinken de rand van de waterbak raken!
  4. Veel katten vinden het fijn om te kunnen kiezen uit verschillende soorten water. Geef je kat daarom de keus uit bijvoorbeeld water uit de kraan, regenwater of bronwater.
  5. Via een natvoeding krijgt je kat meer vocht binnen. Prins heeft naast VitalCare brokvoeding ook vochtrijke NatureCare vleesmaaltijden als afwisseling op de brokjesmaaltijd of als verantwoorde lekkernij.

Proost! Op een gezond kattenleven!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!