Hoeveel en wat mag een hond eten? Bij het voeren van je hond moet je niet alleen kijken naar ras, formaat en leeftijd, maar vooral ook naar leefstijl. Uit onderzoek blijkt dat sommige, vrij actieve rassen in verhouding meer energie nodig hebben om op gewicht te blijven dan andere. Jack Russell Terriers, Dalmatische Honden, Boxers, Rhodesian Ridgebacks en Flatcoated Retrievers zijn daar voorbeelden van. Maar de ene Jack Russell is de andere niet. Leefstijl speelt een heel belangrijke rol bij eten geven: het maakt namelijk nogal wat uit of je vaak lekker lui op de bank ligt of juist een heel actief buitenleven leidt.

Hoeveel en wat mag een hond eten? - De energiebehoefte

Leeftijd, groei, dracht, eventuele castratie/sterilisatie, omgevingstemperatuur én lichamelijke inspanning: al deze factoren spelen een rol bij de energiebehoefte van je hond. Op de verpakking van je hondenvoer staat hoeveel een dier per dag nodig heeft, maar vergeet niet dat dit slechts een algemene richtlijn is. Honden kunnen heel erg verschillen in energieverbruik, ook al behoren ze tot hetzelfde ras!

De verpakking geeft slechts een algemene richtlijn.

Wist je dit?

  • Bij (extreem) warm weer zijn honden minder actief en hebben ze minder voeding nodig.
  • Als de activiteiten van je hond veranderen, bijvoorbeeld meer of juist minder wandelen of sporten, moet je de hoeveelheid voeding hier op aanpassen.
  • Voor pups, opgroeiende honden en drachtige teven is de hoeveelheid voeding erg belangrijk! Te veel of te weinig voeding kan voor veel problemen zorgen.

Doen!

De voedingsdeskundigen van het Prins CareTeam helpen je graag bij het berekenen van de specifieke energiebehoefte van jouw hond. Wat betreft calorieën betreft kunnen voedingen, ook binnen hetzelfde merk, behoorlijk van elkaar verschillen. Houd de conditie van je hond goed in de gaten en stel indien nodig zijn voeding bij. Dat helpt hem gezond oud te worden!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!