Hond met diarree? Dat kan heel vervelend zijn. Mogelijke oorzaken van diarree bij honden is bijvoeding, een wormbesmeting, virus of bacterie. In dit artikel bespreken we de symptomen, mogelijke oorzaken en wat je er tegen kunt doen.

Diarree kan acuut en kort optreden of chronisch zijn. Grofweg maken we onderscheid in dikke darm diarree en dunne darm diarree. Bij dikke darm diarree zie je vaak een brijachtige ontlasting met slijm en vers bloed. De hond kan aandrang hebben om te persen zonder dat er iets komt. Bij dunne darm diarree produceert de hond vaak grote hoeveelheden (water)dunne ontlasting: spuitpoep. 

Let op: ga bij lang aanhoudende diarree of met pups met diarree vanwege het gevaar van uitdroging altijd naar de dierenarts! 

Diarree hond: de oorzaken

  • Iets verkeerds gegeten;
  • Te veel aan bijvoeding en/of snacks;
  • Een virusinfectie;
  • Parasitaire infecties zoals wormen;
  • Een vreemd voorwerp gegeten.

Mogelijke oplossing

Er is niet één oplossing om diarree bij je hond te stoppen, omdat de oorzaken van diarree bij honden verschillend zijn. Het Prins CareTeam helpt je graag in het zoeken naar een passende voeding.

Tips voor honden met diarree

  1. Stimuleer vochtopname: bij diarree verliest je hond veel vocht. Zorg daarom dat hij ook weer voldoende water binnenkrijgt om uitdroging te voorkomen.
  2. Zorg voor voldoende en lichtverteerbare voeding: bij diarree is het maagdarmstelsel van je hond even van slag. Een lichtverteerbare voeding is makkelijker te verteren. Het Prins CareTeam helpt je graag in het zoeken van de juiste voeding.
  3. Ga wat vaker naar buiten met je hond: als je hond last heeft van dunne ontlasting zal hij vaker zijn behoefte moeten doen dan normaal. Laat hem daarom wat vaker uit zodat hij het niet hoeft op te houden of onverhoopt een ongelukje heeft.

Hulp nodig?

Heeft je hond last van diarree? Neem gratis contact op met het Prins CareTeam voor een passend advies op maat.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!