Je hond gelukkig maken? Dat kan met onze tips! Honden zijn al eeuwen één van onze meest populaire huisdieren. Als knuffelmaatje en lid van de familie maakt hij jou als baasje vaak al heel gelukkig. Maar wat is het allerbelangrijkste voor jou als baasje? Precies: dat je hond ook gelukkig is! Een gelukkige hond geeft je onvoorwaardelijke liefde en wordt het zonnetje in huis. Wie wil dat nou niet?

In dit artikel geven we je 7 tips om je maatje een heerlijk leven te geven.

Aan de wandel

Zie jij graag je hond gelukkig? Onthoud dan het volgende: een bezige hond is een blije hond! Vooral wanneer jullie samen op pad kunnen gaan voor een fijne wandeling. Maar, misschien vindt jouw hond andere vormen van beweging ook erg fijn. Probeer uit te vinden wat jouw hond het allerleukste vindt: zwemmen, wandelen, spelen, naast de fiets lopen of misschien een dagje naar het strand?

Uitdaging om je hond gelukkig te maken

Naast dat je hond blij wordt van een fijne wandeling, is het ook goed om hem mentaal wat meer uit te dagen. Denk bijvoorbeeld aan behendigheids-, speur- of gehoorzaamheidstraining, of manieren om het voeren van je hond leuker en spannender te maken. Zo kun je samen op zoek naar de juiste uitdaging!

Knuffels!

Je zult het vast herkennen: Jouw hond als steun en toeverlaat! Hij is er voor jou, en andersom natuurlijk ook! Neem daarom iedere dag de tijd om je hond te laten zien dat jij er ook voor hem bent, en dat je van hem houdt. Dit betekent niet alleen spelen en voeren, maar ook knuffels geven en tijd samen doorbrengen. 

Behoefte aan rust

Een gelukkige hond is een uitgeruste hond! Naast dat veel honden het fijn vinden om in ons gezelschap te zijn, vinden ze het ook erg prettig om zich af en toe op een rustige plek terug te trekken. Zorg dus dat je hond deze plek heeft, zodat hij kan ontspannen als dat nodig. Zo kan je hond weer even wat energie opladen om daarna het spelen weer voort te zetten!

Contact met andere honden

Als jouw hond goed met andere honden omgaat, zorgt dit voor minder stress. Wanneer je je hond van jongs af aan rustig gewend hebt laten worden aan sociaal contact (socialisatie), genieten ze hier op latere leeftijd ook meer van en kun je je hond met veel plezier meenemen op visite of voor een fijne wandeling in de natuur.

Een verzorgde en gezonde hond

Een gezonde hond is een gelukkige hond! Zorg er daarom voor dat de vacht van je hond altijd vrij is van vlooien, teken, vuil en klitten. Ook de oren en lange plukken haar bij de poten verdienen voldoende aandacht. Wanneer je dit goed bijhoudt, voorkomt dit veel gezondheidsproblemen in de toekomst en kan je hond volop van alles genieten. Laat hem daarnaast op tijd vaccineren en in ieder geval twee keer per jaar nakijken door een dierenarts, als check-up. Heb je moeite met de verzorging? Rijd dan eens langs een trimsalon voor hulp en advies. Op de website van het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk kun je zien welke goedgekeurde trimsalons zich in jouw buurt bevinden.

De juiste voeding

Voor je hond is gezonde voeding heel belangrijk. Daarom is het goed om je hier verder in te verdiepen en de juiste vragen te stellen. Met vragen over de juiste voeding die past bij jouw hond, kun je terecht bij de deskundigen van het Prins CareTeam.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!