Je hond in de auto vervoeren? In dit artikel beschrijven wij drie manieren waarop jij je hond veilig kan meenemen in de auto. Safety first! Wij helpen je op weg! Wanneer je op het punt staat op vakantie te gaan en je hond mee wil nemen, een bezoek gaat brengen aan de dierenarts of gewoon op pad gaat en je hond in auto mee wil nemen, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken.

Het is niet alleen wettelijk verplicht dat je hond de bestuurder tijdens het rijden niet lastig mag vallen, maar je wil natuurlijk ook dat je hond veilig aankomt op de bestemming. Maar hoe doe je dat zo veilig mogelijk? Hondencoach Arvid van Putten geeft je drie tips voor veilig vervoer.

Hond in de auto vervoeren? Safety first!

Uit crashtests blijkt dat dieren die los in de auto zitten, bij een noodstop of ongeluk zwaar letsel kunnen oplopen. Vervoer je hond daarom op één van de drie manieren die we hieronder beschrijven. Deze opties voorkomen ook dat je huisdier bij het openen van de portieren in een onbewaakt ogenblik uit de auto kan springen. Wel zo veilig!

1. Kennels

Eén van de mogelijkheden van vervoer van je hond in de auto is bijvoorbeeld kennels te plaatsen. Deze kennels zijn gescheiden van elkaar, dus als je meerdere honden hebt, kunnen de honden niet bij elkaar komen en ze kunnen dus ook niet los door de auto lopen. Dat is handig als je bijvoorbeeld een keer hard moet remmen of door een scherpe bocht gaat.

2. Autogordels

Een andere mogelijkheid om je hond te vervoeren is door deze vast te zetten in de autogordel. Daar heb je speciale gordels voor (of je gebruikt het tuigje van je hond zelf).

3. Reisbench

Als laatste optie kun je je hond veilig in een reisbench vervoeren.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!