Wanneer je een hond in huis haalt, betekent dat vaak ook extra geurtjes. En helaas is een hondenlucht in huis niet altijd prettig. Hoe kun je die hondengeur verwijderen? We geven je vier handige tips!

1. Goede ventilatie tegen hondengeur

Door ramen en deuren zo veel mogelijk open te zetten en iedere dag je huis te ventileren, voorkom je dat de hondengeur in huis blijft hangen. Uiteindelijk ruikt dan niet alleen je huis frisser, het is ook nog eens beter voor jouw gezondheid. Want vocht en vuile lucht maken plaats voor schone en frisse lucht.

2. Zorg voor goede hygiëne van hondenverblijven

Met honden in huis maak je wat vaker je huis schoon; weg met alle haren en zandresten. Maar vergeet niet dat ene plekje in huis waar je viervoeter altijd ligt! Was tijdens het schoonmaken dus ook regelmatig de manden, kussens en kleedjes waar je hond dagelijks in kruipt. Daar gaat veel zand en vuil in zitten, waardoor ze een onfrisse hondengeur in huis kunnen verspreiden.

3. Goede vachtverzorging helpt tegen hondenlucht

Oude haren en vuil in de vacht van je hond kunnen zorgen voor een onfrisse geur. Borstel of kam de vacht van je hond daarom regelmatig goed door. Is je hond flink natgeregend of in een plas gesprongen? Dan krijg je gegarandeerd te maken met de beruchte ‘natte hondenlucht’. Wil je deze hondengeur verwijderen? Dat is vrij eenvoudig in een aantal stappen:

  1. Droog je hond direct bij binnenkomst grondig af of föhn zijn vacht. Hoe droger de vacht, hoe minder vieze geur die met zich meebrengt.
  2. Fris je hond nog extra op met een droogshampoo of spray.
  3. Wanneer de vacht toch nog erg vies is, spoel de hond dan even goed uit of te was hem met een speciale shampoo voor je hond.

4.Hondenlucht in huis neutraliseren

Heb je ondanks bovenstaande tips toch nog last van een onfrisse geur in huis? Dan kan de klassieke truc met een schaaltje azijn wellicht werken. Het werkt het beste als de azijn een beetje warm is. Je kunt het schaaltje op de verwarming plaatsen of je kan wat azijn bij het water in het verdampingsbakje van je verwarming doen. Er zijn ook speciale geurbranders verkrijgbaar die hondengeur kan neutraliseren. Ook zijn er allerlei sprays en geurstokjes voor in huis, die de geuren kunnen maskeren. Verwijderen zullen deze producten de hondenlucht in huis dus niet.

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!