Wist je dat je Prins NatureCare worst ook kunt drogen in de oven? Trakteer je hond eens op krakworst! Hmmm... Lekkere hondensnacks! Wat je nodig hebt is een stuk Prins NatureCare worst, een heteluchtoven en bakpapier. 

Voordat je begint met drogen: houd de hond(en) uit de buurt van de hete oven, want ze zullen ongetwijfeld worden aangetrokken door de vrijkomende vleeslucht!

Krakworst maken

  • Snijd de worst in kleine blokjes door een schijfje tweemaal in de lengte en tweemaal in de breedte door te snijden.
  • Spreid de blokjes goed uit over een met bakpapier bekleed ovenrooster.
  • Stel de oven in op hetelucht, en op een temperatuur van 160 graden.
  • Laat de blokjes, afhankelijk van het formaat, 30 tot 60 minuten in de oven, tot ze hard en droog aanvoelen. Rol ze tijdens het drogen af en toe even om. Wij lieten deze blokjes bijna een uur in de oven en hebben ze daarna getest in ons Prins-laboratorium: de blokjes hadden toen een vochtpercentage van minder dan 7 procent, wat nodig is om ze lang(er) te kunnen bewaren, en een hardheid tussen de 3 en 5, wat ongeveer overeenkomt met de hardheid van een puppybrok.
  • Laat de blokjes, ook weer buiten bereik van viervoeters, goed afkoelen. De gedroogde blokjes ruiken trouwens niet tot nauwelijks.

Nodig: NatureCare worst, een oven en bakpapier. 

Hapklare hondensnacks

Het resultaat: hapklaar lekkers dat, mits de blokjes voldoende zijn gedroogd, in een goed afgesloten kunststof bakje twee weken is te bewaren.

Oordeel van het testteam: jammie!

Waarom het krakworst heet, hoor je bij het geven vanzelf. Krakworst is ideaal om een hond mee te belonen: een groot voordeel van de krokante blokjes is dat je ze nog prettiger kunt meenemen en ze gewoon in je jaszak kunt stoppen. Aangezien de gedroogde blokjes langer houdbaar zijn dan in verse vorm, zijn ze ook goed inzetbaar als vulling voor bijvoorbeeld een voerbal.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!