Enge worst is eigenlijk gewoon heel erg leuk: we gaan je hond leren op het signaal ‘Boe!’ zijn hoofd in een emmertje te steken. Een lekker en spannend hondenspel.

Nodig voor dit Halloween-spel: je hond, een emmertje en wat blokjes overheerlijke Prins NatureCare worst.

Bekijk hierboven het filmpje om te zien hoe kiekeboe gaat!

  • We gebruiken hier voor de sfeer een Halloween snoepemmertje, maar een ander emmertje kan natuurlijk ook. Zorg dat de emmer die je gebruikt geen uitsteeksels heeft waaraan je hond zich kan bezeren.
  • Snijd de Prins NatureCare worst voor gebruik bij dit hondenspel altijd eerst in kleine blokjes. Je hebt voor dit spel maar heel kleine stukjes nodig, zoals je hieronder op de foto's ziet.
  • Laat een blokje in het emmertje vallen dat je hond er vervolgens uit mag eten. Herhaal dit een aantal keer. Indien nodig kun je het blokje worst met je vinger even aanwijzen.
  • Steekt je hond steeds zonder moeite zijn hoofd in het emmertje? Dan kun je daar een signaal aan gaan koppelen: zeg ‘Boe!’ precies op het moment dat hij zijn hoofd in het emmertje heeft. Na een paar keer oefenen kun je iets eerder ‘Boe!’ gaan zeggen, net voordat de hond zijn hoofd in het emmertje steekt.
  • Sommige honden vinden het best een beetje spannend om hun hoofd ergens in te steken, zeker als het emmertje bij het pakken van de worst iets gaat kantelen of schuiven. Geef je hond in dat geval rustig de tijd om aan het emmertje te wennen. Nooit dwingen!
  • Gaat het goed? Wacht dan even met een blokje worst in het emmertje te doen. Grote kans dat je hond je vragend gaat aankijken: zeg, waar blijft mijn lekkers? Geef hem even de tijd om na te denken. Grote kans namelijk dat hij het gewenste gedrag, zijn kop in het emmertje steken, nu uit zichzelf gaat aanbieden om iets lekkers te krijgen.
  • Doet hij dat? Geweldig! Beloon hem daarvoor met een blokje worst, dat je nu niet meer in het emmertje laat vallen, maar voortaan vanuit je hand geeft. Heeft je hond het spel nog niet helemaal door? Ga dan gewoon een stapje terug met oefenen
  • Nu kun je voor familie en vrienden een Halloween-act opvoeren: zet het emmertje neer en zeg ‘Boe!’, waarop je hond zogenaamd schrikt (niet echt, natuurlijk!) en zijn hoofd in het emmertje steekt.

Uitdaging bij dit hondenspel!

Kun je je hond leren zijn hoofd steeds iets langer in het emmertje te houden? En een nog grotere uitdaging: gebruik twee emmertjes. Kun je hem leren afwisselend ‘Boe links!’ en ‘Boe rechts!’ te doen?

Wist je dit?

Kiekeboe kun je als hondenspel zowel staand, zittend als liggend spelen, ideaal voor honden die vanwege hun leeftijd of door een operatie of blessure niet veel kunnen of mogen bewegen. De hond moet wél in staat zijn hoofd en hals goed te gebruiken. Van nadenken word je best moe! Oefen daarom kort en stop op het moment dat je hond het nog leuk vindt. De enige manier waarop hij kan aangeven dat hij even geen zin meer heeft, is door weg te kijken of weg te lopen. Volgende keer beter, samen pret hebben is belangrijker dan het eindresultaat. Happy Halloween!

Let op! 

Speel dit hondenspel niet met meerdere honden tegelijk, dat kan onbedoeld competitie en agressie oproepen. Snijd de worst voor gebruik altijd eerst in kleine stukjes. Meer weten over Prins NatureCare worst, een volledige vleesvoeding in worstvorm die ook heel geschikt is om mee te belonen? Klik hier voor meer informatie.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!