Veel honden vinden het helemaal niet zo fijn om zich te moeten ontlasten op een speciaal hondentoilet. Wij vertellen je waarom! 

Stel je voor: tijdens een lange autorit stop je onderweg bij een tankstation voor een sanitaire stop. Je trekt de eerste wc-deur open: een pot vol wc-papier. De tweede deur: niet doorgetrokken, er drijft een drol. De derde deur: jakkes, gele spetters op de toiletbril. 

Laat maar… En dat denken honden op bij een hondentoilet

Herkenbaar? Grote kans dat de lust om op de pot plaats te nemen je volledig is vergaan! Excuus dat we je met dit voorbeeld even hebben laten gruwelen, maar zo vergaat het ook veel honden die gebruik moeten maken van de speciale hondentoiletten die je op veel plekken ziet. Die toiletten zijn om begrijpelijke redenen en met de beste bedoelingen aangelegd. Maar om de vergelijking met het tankstation even door te trekken: iedereen zit er op en vaak is het er niet altijd even schoon.

Een hondentoilet is overweldigend

Geen wonder dus dat veel honden zich schrap zetten als ze zo’n hondentoilet in moeten. De door soortgenoten via luchtjes achtergelaten hondentaal is er voor sommige dieren zo overweldigend, dat ze er door alle geurtjes niets meer willen of durven doen. Dan maar een schonere plek proberen te zoeken, net als wij! Vaak is het voor de hond een opluchting als hij net iets buiten het hondentoilet door zijn hurken mag, en natuurlijk ruimen we die drol dan netjes op.

Mineralen

Weet je wie er trouwens wél vrolijk worden van hondendrollen? Vlinders! In de ontlasting van honden zitten veel mineralen, die de vlindermannetjes opnemen met hun tong. Tijdens de paring kunnen ze deze mineralen doorgeven aan vlindervrouwtjes, die ze nodig hebben voor de aanmaak van eitjes. Hoe meer mineralen hij bij zich draagt, des te aantrekkelijker het vlindermannetje voor de vrouwen is. Misschien vrolijkt deze wetenschap je wat op als je de volgende keer bij een tankstation een wc-deur opentrekt!

 

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!