Ingewikkelde worst: letterlijk! We gaan iets lekkers voor je hond inwikkelen, hondenworst, zodat er een super leuk spel ontstaat waarbij je hond een tot ‘worst-wrap’ omgetoverd matje leert afrollen.

Voordat je begint: speel dit spel niet met meerdere honden tegelijk, dat kan onbedoeld competitie en agressie oproepen. Snijd de NatureCare worst voor gebruik altijd eerst in kleine stukjes.

Wat heb je nodig? Hondenworst!

Wat kleine stukjes Prins NatureCare worst en een oprolbaar matje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een antislip campingmatje, zoals je op de foto ziet of, voor kleine honden, een oprolbare placemat.

Zo gaat het

  • Rol de mat uit en leg er, in een rechte lijn over het midden, wat blokjes worst op.
  • Rol de mat met de stukjes worst erin vervolgens weer op. Klaar is je worst-wrap!
  • Zorg dat er één stukje worst zichtbaar blijft voor je hond, die op jouw aanwijzing mag beginnen met zoeken. Dat vergt enige zelfbeheersing! Beloon je hond met iets lekkers vanuit je hand als hij netjes op jouw signaal blijft wachten.
  • Nu mag hij zijn neus achterna! Je hond zal al snel doorhebben dat hij, om de blokjes worst te vinden, met zijn snuit het matje moet afrollen. Help hem desgewenst een beetje met het afrollen van de mat en wijs indien nodig de stukjes worst aan die daarbij tevoorschijn komen.

Dit spel kan ook liggend, fijn voor senioren of viervoeters met een blessure!

  • Honden kunnen dit spel ook liggend spelen, en dat is fijn voor oudere honden of voor viervoeters die bijvoorbeeld vanwege een blessure niet veel mogen bewegen.
  • Als je hond het spel snapt, kun je het aantal blokjes worst dat je gebruikt afbouwen, totdat er alleen aan het eind van de uitgerolde ‘wrap’ nog een stukje te vinden zal zijn.
  • Uitdaging: kun je jouw hond ook leren om het matje weer op te rollen? Leg daarvoor een aantal worstblokjes in een rechte lijn op de grond en leg de uitgerolde mat daar overheen. Laat het laatste stukje van de mat daarbij iets opgerold, zodat je hond een ‘beginnetje’ heeft om zijn neus tegenaan te zetten. Nu moet hij de mat, in plaats van afrollen om bij het lekkers erin te komen, oprollen om het lekkers eronder te bemachtigen.

Let op!

Het is niet de bedoeling dat je hond met poten of bek de mat bewerkt om bij de hondenworst te komen. Speel dit spel daarom alleen onder toezicht. Leer je hond dat hoe beheerster hij met zijn neus de mat afrolt, des te meer succes hij zal hebben.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!