Het is winter en dat betekent dat het buiten kouder en natter wordt. De meeste buitenkatten blijven dan wat vaker en langer binnen. Lekker warm bij de kachel of op schoot bij het personeel. Binnenblijvers worden vaak bankhangers. Houd je kat actief in de winter met onze tips!

kat lui op de bank in de winter

Een actieve kat óók in de winter

Binnen zijn vaak minder prikkels dan buiten en katten kunnen daardoor een beetje verveeld raken. Het is dus fijn voor ze als je wat extra’s verzint om ze ook binnen lekker bezig te houden. Hoe je dat doet? We geven je graag een paar leuke ideeën om van jouw bankhanger een actieve kat te maken.

Haal buiten naar binnen

Katten vinden het heerlijk om te ontdekken. Dat doen ze vooral met hun neus. Zodra er iets nieuws in huis is moeten ze er altijd uitgebreid aan ruiken. Daar kun je dus mooi gebruik van maken! Ga eens naar het bos en neem wat bladeren, dennenappels en eikels mee naar huis. Doe ze in een schaal en stop er wat brokjes tussen. Zo heeft je kat een heuse ontdekkingsschaal en kan hij op een actieve manier zijn brokjes zoeken. 

Verstoppertje spelen

Om de binnenblijvers wat meer gebruik te laten maken van hun jachtinstinct kun je wat lekkers verstoppen in het huis. Doe dit op plaatsen waar je kat dagelijks komt en maak het dus niet te moeilijk. Een kat zal in eerste instantie niet actief op zoek naar snoepjes maar als hij leert dat er her en der wat ligt, gaat hij mogelijk wel wat meer exploreergedrag vertonen. Dat is goed voor zijn geest. Nog meer verstoppertje inspiratie? Bekijk hier nog meer manieren om het voer van je kat te verstoppen!

Kat jagen om actief te houden in de winter

Hengelen

Voor de échte jagers kun je het best een hengel in huis halen met échte veertjes en ander dierenhaar. Speel twee keer per dag vijf minuten en je hebt al een blije kat. Wil je je kat blijven verrassen? Doe dan een hengelspel met behulp van onze Prins Play & Care Kat. Bekijk hier hoe je het natuurlijke gedrag van je kat stimuleert met het Play & Care hengelspel.  

hengelen met kat om actief te houden in de winter

Inspiratie nodig?

Probeer onze tips uit en houd je kat actief in de winter! Nog meer inspiratie nodig bij het bedenken van spelletjes en het creatief inzetten van de maaltijd van je kat? De deskundigen van het Prins CareTeam hebben niet alleen verstand van goede voeding, maar kunnen je ook helpen met nog veel meer leuke ideeën voor jouw bankhanger!

Bonny van het CareTeam

Zoek je leuke sport- en speltips? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!