Je kat vervoeren in de auto? Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Prins Petfoods geeft je graag wat tips zodat jouw kat veilig mee kan in de auto.

Kat vervoeren in de auto? Zo reis je zo relaxt mogelijk!

Stel, je wil je kat vervoeren, naar huis, een verre vakantiebestemming of 'gewoon' naar de dierenarts. Natuurlijk maak je het je dier dan zo comfortabel mogelijk. Om dat te kunnen doen, moet je op de volgende dingen letten.

  • Kies bijvoorbeeld een ruime vervoersmand, zodat het dier er relaxt in kan reizen.
  • Zet de mand van te voeren met een lekker kleedje of wat kattensnoepjes erin op een rustige plek in huis, zodat je kat er vast aan kan wennen en in kan slapen.
  • Wil je kat niet graag in de reismand? Dan kun je er een beetje feromonenspray in verspreiden, zodat je dier zich wat meer op zijn gemak gaat voelen. Er zijn ook kalmerende middeltjes en banden die het kat vervoeren minder stressvol maken.

Veiligheid

Uit crashtests blijkt dat dieren die los in de auto zitten, bij een noodstop of ongeluk zwaar letsel kunnen oplopen. Wil je je kat vervoeren? Gebruik dan een degelijk rek, een bench of een speciaal autotuig. Dat voorkomt bovendien dat je huisdier bij het openen van de portieren in een onbewaakt ogenblik uit de auto kan springen. Wel zo veilig!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!