Je kat wil niet eten? Katten eten vooral met hun neus. Onder meer de geur van de voeding is voor hen een belangrijke prikkel om te eten.

Je kunt ze niet zomaar foppen: de ingrediënten van hun voeding moeten aan hoge eisen voldoen en ze zijn extreem gevoelig voor kleine verschillen in de samenstelling van hun maaltijd. Wat niet goed ruikt of smaakt, laten ze staan!

Je kat wil niet eten

Wist je dit? Katten kunnen geen zoet proeven!

Hoe vaak?

Katten in de natuur eten meerdere malen per dag kleine hoeveelheden. Je kunt je kat onbeperkt de beschikking over voer geven, zodat hij zelf kan bepalen wanneer hij wil eten. Voor veel katten is dit een uitstekende manier van voeren, maar er zijn ook katten die zich dan overvol eten, met overgewicht en gezondheidsproblemen tot gevolg. In dat geval kun je kiezen voor het aanbieden van meerdere voedingen per dag, zodat het dier zich niet zo snel kan overeten. Eten geven zorgt meteen voor fijne contactmomentjes met je kat. Een kat moet minimaal drie tot vier maaltijden per dag krijgen.

Het maagje van een kat is maar zo groot als een walnoot!

En hoeveel?

Raadpleeg de voedingswijzer op de verpakking om te zien wat jouw kat gezien zijn leeftijd en gewicht nodig heeft. Let op, je vindt hier algemene richtlijnen. Het kan zijn dat jouw kat, al naar gelang zijn energiebehoefte, iets meer of minder nodig heeft. Let op: een kat mag absoluut nooit vasten! Niet alleen een teveel aan voeding, maar ook ondervoeding kan negatieve gevolgen hebben.

Helemaal compleet

Onze Prins kattenvoedingen zijn helemaal compleet. Bijvoeding is niet nodig. Geef snacks met mate, want die kunnen leiden tot spijsverteringsstoornissen en overgewicht. Wist je dat het maagje van een kat maar zo groot is als een walnoot? En dat een blokje kaas voor een kat wat calorieën betreft vergelijkbaar is met een chocoladereep voor ons? Je geeft dus al snel te veel!

Wil je gezond en lekker afwisselen? Geef dan de NatureCare Cat vleesvoedingen voor de kat. Dit zijn complete maaltijden, pefect als dagelijkse voeding of als traktatie voor je kat. 

Even wennen...

Katten moeten een nieuwe voeding soms echt leren eten, zeker als het om harde brokjes gaat en ze een andere voeding gewend zijn. De voedingsdeskundigen van het Prins CareTeam helpen je graag verder met een voedingsadvies op maat, dat helemaal is afgestemd op jouw dier. 

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!