Je kitten opvoeden en trainen: je kunt VitalCare Kitten brokjes gebruiken om je kat enkele belangrijke vaardigheden aan te leren. Zo wordt eten gezond, lekker en… handig!

Voor (vacht)verzorging en dierenartsonderzoek is het belangrijk dat je je kitten overal goed kunt vastpakken en aanraken, denk aan het controleren en knippen van nageltjes, het bekijken van een oortje of het vastpakken van een pootje. Dat leer je als volgt.

Aanraken en verzorgen

  • Zet je kitten een bakje met wat brokjes voor en raak hem, terwijl hij eet, voorzichtig aan. Haal de brokjes weg zodra je stopt met aaien en aanrakken. Je kitten zal al snel het verband leggen: aanraken betekent lekkers eten! Bouw het aanraken langzaam uit naar vasthouden en bekijken.
  • Doe wat brokjes op een schoteltje en verzorg/borstel de vacht terwijl je kitten eet. Let op: heupen, oksels, buik en achterpoten zijn bij je kitten (extra) gevoelige plekken.

Aanraken betekent lekkers eten!

Mee op reis

Strooi wat brokjes achterin een reismand en laat je kitten uit eigen beweging de mand in lopen om de brokjes op te eten: zo leert hij uit eigen beweging de mand in te gaan en te wennen aan het verblijf in een kleine ruimte. Handig voor het vervoer naar bijvoorbeeld de dierenarts!

Je kitten opvoeden: Belangrijk!

Leg bij het trainen de nadruk op wat je kitten goed doet. Beloon het gedrag dat je graag wilt zien en blijf kalm. Boos worden en straffen werkt vaak alleen maar averechts en een plantenspuit… die gebruik je voor je kamerplanten, niet om je kitten de les te lezen!

Meer weten?

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!