Is jouw hond of kat bang voor vuurwerk? Wij gaan helpen je viervoeter een betere jaarwisseling te bezorgen! Niet alleen met onze Prins Resist-voeding, maar ook met 7 handige tips.

Prins Resist-voeding geeft honden en katten die kampen met vuurwerkangst nét dat extra steuntje in de rug. Deze voeding bevat een mix van natuurlijke kruiden die rust geven, het immuunsysteem ondersteunen en de weerstand verhogen.

Voordelen Prins Resist-voeding

Prins Resist biedt honden en katten die kampen met vuurwerkangst of stress een extra steuntje in de rug. Deze voeding zorgt bovendien voor een algehele conditieverbetering, te zien aan de gezonde, glanzende vacht en een optimale spijsvertering. Prins Resist is verkrijgbaar in een geperste brok en diepvries vers vleesmaaltijd voor de hond en een krokante brokvoeding voor de kat. Meer weten over ons Resist-voeding? Klik hier voor meer informatie.

7 handige tips

Naast het geven van Resist-voeding kun je nog andere preventieve maatregelen nemen tijdens oud en nieuw. Wij geven je 7 handige tips!:

1. Houd je dier binnen en zorg dat hij niet kan ontsnappen

Een kat in het nauw...maakt rare sprongen, en een bange hond ook. Zorg dat je huisdieren tijdens het geknal van vuurwerk niet kunnen ontsnappen. De buren die aanbellen om even gelukkig nieuwjaar te komen wensen is bijvoorbeeld zo'n berucht onbewaakt moment. Als een dier echt bang is, is het niet meer aanspreekbaar en kan het er in blinde paniek vandoor gaan. Als je dier door het geknal onverhoopt de benen neemt, is het fijn dat het herkenbaar is!

2. Zorg dat je dier herkenbaar is

Zorg dat je dier een halsband draagt met daaraan een kokertje of penning met contactgegevens. Het kost een vinder van een dier namelijk minder moeite om even de halsband te controleren dan een dierenarts of -opvang met een chiplezer te zoeken.

3. Zorg dat je dier gechipt én geregistreerd is

Zorg dat je hond of kat is gechipt. Wat die chip betreft: weet je zeker dat je hond of kat ergens geregistreerd staat, en dat jouw contactgegevens kloppen? Je kunt dat controleren door het chipnummer in te voeren via www.chipnummer.nl, of kijk voor meer informatie op www.chipjedier.nl

4. Demp de buitenwereld

Dieren zijn vaak niet alleen bang voor de knallen van het vuurwerk, maar ook voor de bijbehorende lichtflitsen, luchtdrukverplaatsingen en de kruitlucht, die wij misschien niet zo, maar zij vele malen beter ruiken. Al deze dingen kun je proberen te dempen door ramen dicht te houden, gordijnen te sluiten en de radio of tv aan te laten. 

5. Maak je hond of kat blij dat met een schuilplaats

Het kan helpen om een ‘hol’ voor je hond en verstopplekken voor je kat te creëren. Zo kun je de plek waar het dier zich graag terugtrekt, bijvoorbeeld onder een tafel, extra afschermen met een kleed. Gebruik een deken om de bench of bank af te dekken, zodat de hond in zijn bench en de kat onder de bank kan schuilen. Katten maak je ook blij met hooggelegen schuilplaatsen en met een kartonnen doos om in te schuilen. Zorg dat eten, drinken en de kattenbak vanuit de schuilplaats makkelijk bereikbaar zijn.

6. Laat je hond of kat niet alleen en zorg dat je er voor je huisdier bent

Laat dieren tijdens vuurwerkgeknal niet alleen thuis, maar zorg dat je er voor ze bent. Bied hond of kat indien nodig steun door hem lekker tegen je aan te laten zitten als hij dat wil. Het advies dat je niet mag troosten en angst vooral moet negeren is achterhaald: jij bent degene op wie je dier kan vertrouwen, zorg dat je er voor hem bent! Je zou wel heel erg ongeloofwaardig overkomen als je net doet alsof er niets aan de hand is terwijl voor je dier op dat moment zo'n beetje de wereld vergaat. 

7. Leid je hond of kat af door een uitdagend spelletje

Bied je huisdier wat afleiding, bijvoorbeeld met een lekkere puzzel of voerspelletje. Dat houdt je dier lekker bezig! Bekijk hieronder onze leuke spelletjes:

Vragen?

Heb je vragen over de Resist-voedingen van Prins of vragen over het omgaan met vuurwerkangst? Het Prins CareTeam geeft graag gratis advies op maat!

Bonny van het CareTeam

Zoek je leuke sport- en speltips? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!