Katten spelen en jagen graag. Het zijn echte roofdieren. Wist je dat ze in de natuur ongeveer tien muizen per dag moeten vangen om te overleven? Daar gaat heel wat werk in zitten!

Zoeken, bespieden, wachten, kijken, dichterbij sluipen, bespringen... er komt heel wat bij kijken om een prooi te pakken te krijgen. Geen wonder dus dat het jaaggedrag ongeveer acht uur van de dagelijkse bezigheden van een kat in beslag neemt.

Weinig te doen...

Huiskatten hebben weinig te zoeken, te bespieden en te bespringen. Bij gebrek aan uitdaging en beweging kunnen ze verveeld raken. In plaats van jagen gaan ze slapen, extreem wassen, likken of slopen. Ze lopen het risico overgewicht of gedragsproblemen te ontwikkelen. Redenen genoeg om onze huiskatten een uitdaging te bieden en weer geslaagde jagers van ze te maken.

Katten die zich vervelen kunnen gaan slapen, likken of slopen.

Tijd voor actie! Met katten spelen en jagen

We geven je graag vijf tips hoe je het jachtinstinct van je kat kunt prikkelen door hem iets te geven om te onderzoeken, te bespieden of achteraan te jagen, en hoe je zijn leven kunt veraangenamen en verrijken. Niet alles werkt voor iedere kat. Wissel de activiteiten af en geef vooral niet op als je kat in eerste instantie niet wil spelen. Een spel hoeft niet lang te duren, kies liever voor vaak even kort dan voor één keer lang. Je zult merken dat de kat vanzelf doorkrijgt wat de bedoeling is en het spel leuk gaat vinden.

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!