Wist je dat je Prins Train & Care een handig hulpmiddel is bij het katten trainen en verzorgen? Wij geven je handige tips!

Vachtverzorging

Met behulp van de tube beloningscrème kun je een kat ook wennen aan vachtverzorging en het gevoel van een kam of borstel in of over zijn vacht. Bied je dier hiervoor eerst een likje uit de tube aan. Terwijl je kat smikkelt, begin jij voorzichtig met het verzorgen van zijn vacht. Stop met kammen of borstelen voordat de kat de vachtverzorging niet meer prettig vindt. Zo leg je de gewenste associatie: vachtverzorging is fijn! De volgende stap is om eerst te kammen en daarna te belonen: zo blijft kammen leuk.

Belangrijk bij katten trainen!

Volgens kattengedragsdeskundige Maggie Ruitenberg vinden katten vooral het kammen op de buik vaak vervelend. 'Dit kun je het best oefenen met twee personen: de een geeft dan het lekkers, de ander plaatst zijn hand onder de voorpoten van de kat, laat het dier rechtop tegen hem aanstaan en kamt dan voorzichtig de buikharen.' Welke kam je het best kunt gebruiken, is afhankelijk van de kattenvacht. Als je langharige katten iedere dag even kamt, voorkom je pijnlijke en moeilijk los te krijgen klitten.

Wij dagen jou uit!

Wat voor leuks kun jij nog meer bedenken met Prins Train & Care en Play & Care? Stuur je foto, filmpje of ‘recept’ naar info@prinspetfoods.nl en bestel snel je eigen tubes!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!