Ga zelf kattenspeelgoed maken! Breng extra kerstsfeer in huis met een handgemaakte kerstsok. Voor je kat, jezelf, je gezin, vrienden of familie!

Kattenspeelgoed maken: Maak een kerstsok voor je kat

Je kunt je eigen kerstsok van papier maken met behulp van onze template! Heb je nog vilt, stof of fleece in huis? Gebruik dit patroon om daar een sok van te maken. Decoreer je kerstsok met afbeeldingen van katten die wij voor je verzameld hebben. 

kattenspeelgoed maken Kerstsok voor je huisdier

Download hier de template

En knutselen maar! 

 

Wil je ander kattenspeelgoed maken? Neem een kijkje hieronder! 

Een jaagspookje voor je mini of maxi

Of je dier nou heel groot of juist heel klein is, dit leuke spook-speeltje van fleece om naar te zoeken, te apporteren of op te jagen maak je in een handomdraai. En volledig op maat!

Klik hier om te leren hoe jij het jaagspookje maakt.

DIY Snuffelhart

Katten vinden het heerlijk om naar de brokjes te zoeken die je tussen de lagen van dit hartvormige snuffelkleed van fleece voor ze kunt verstoppen. Dit kleedje is super simpel te maken. Je kunt er ook voor kiezen om voor een ander vorm te kiezen. Vierkant of rond, dat maakt je dier niet uit!

Klik hier om een schattig snuffelhart te maken voor jouw kat.

honden- en kattenspeelgoed honden- en kattenspeelgoed honden- en kattenspeelgoed

Een speeltje met extra veel sliertjes

Wil je supersnel kattenspeelgoed maken? Ga aan de slag met stroken fleece. Dit speeltje kan je ergens aan vasthangen of met een handvat achter je aan trekken. Grote kans dat jouw kan geïnteresseerd raakt en erachteraan gaat jagen!

Wil je dit kattenspeelgoed maken? klik hier.

Deurbel voor je kat

Dit rinkelspeeltje kun je in verschillende versies maken. Je kan er een handvat aan maken zodat je het goed vast kan houden als je kat er met zijn pootje tegenaan tikt. Je kunt ook je kat leren met zijn neus of poot tegen het belletje te tikken. Als je deze naast de deur hangt heeft jouw kat zijn eigen DIY deurbel!

In dit artikel lees je hoe je zulk leuk kattenspeelgoed kan maken.

Let op

  • Laat je kat uitsluitend onder toezicht met fleece speeltjes spelen. Laat je dier nooit met een fleece speeltje alleen. Spelen doe je samen!

  • Voorkom dat je dier het speeltje kapot kan maken en/of er stukjes van kan inslikken.

  • Voorkom dat meerdere dieren tegelijk met het de speeltjes spelen, dat kan namelijk onbedoeld competitie en agressie oproepen.

Kat in het bakkie

Met lege kartonnen dozen kun je allerlei leuke spelletjes met je kat doen! Vrijwel iedere doos is geschikt om leuke dingen mee te doen. Van schoenen- tot bananendoos, je kunt er echt van alles mee bedenken.

Klik hier voor het artikel voor de leuke spelletjes voor je kat.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!