Weet jij hoe je het favoriete kattenvoer optimaal kunt bewaren? Wij geven je graag tips waar je bij het bewaren van voeding allemaal op moet letten.

Zo bewaar je kattenvoer

Brokvoeding (droogvoeding)

Alle Prins-brokvoedingen kunnen na opening gebruikt worden tot aan de houdbaarheidsdatum. Echter, de voeding wordt na de opening van de verpakking blootgesteld aan lucht, zuurstof en vocht. Het is daarom belangrijk de voeding na het openen op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een (luchtdichte) bewaarton op een droge, koele en donkere plaats. Om de geopende verpakking en de voeding zo min mogelijk bloot te stellen aan zuurstof, vocht en licht kun je een kleinere bewaardoos gebruiken, zodat je een kleine voorraad hebt voor een bijvoorbeeld een week. Je kunt deze bewaardoos dan af en toe bijvullen uit de grotere bewaardoos of uit de goed dichtgemaakte verpakking. Zo behoud je zo goed mogelijk de smakelijkheid en kwaliteit van de voeding.

Wil je weten waar een goede bewaarton aan moet voldoen? Je leest het hier.

Diepvries vers vlees

Om het vlees ook thuis optimaal te bewaren, moet je diepvriezer bij voorkeur op -18 graden staan. Bij een lagere vriezerstand kan de houdbaarheidsdatum van het vlees korter worden. Sluit de verpakkingen van de vers vleesmaaltijden altijd goed en ontdooi het vlees in een afgesloten plastic zak of bak. Is de bewaartemperatuur niet koud genoeg of zit de zak niet goed dicht? Dan kan er vriesbrand ontstaan. Daarbij worden ijskristallen gevormd, die ervoor kunnen zorgen dat het vlees uitdroogt en minder smakelijk wordt.

Meer tips voor het bewaren van diepvries vers vlees vind je hier.

NatureCare kat

Voor de NatureCare kat voedingen geldt dat ze na openen nog twee dagen houdbaar zijn in de koelkast. Deze voedingen mag je aanbieden aan je kat op kamertemperatuur. Wist je dat je deze voedingen kunt geven als hoofdmaaltijd, maar ook ter afwisseling van een brokvoeding?

Prins Play & Care tubes

Prins Play & Care kat is een smakelijke beloningscrème in een tube, die perfect van pas komt bij het trainen en verzorgen van katten. De crèmes zijn tarwe(gluten)vrij en bevatten één specifieke eiwitbron. Dit betekent dat je voor je kat met allergische klachten een passende beloningssnack kan kiezen, zoals de zalm variant. Na openen mag je de tube bewaren in de koelkast en blijft de beloningscrème enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Belangrijk

Natuurlijk is een voeding een dag na het verstrijken van de houdbaarheidsperiode niet ineens slecht of bedorven. Wel is het belangrijk te weten dat de houdbaarheidsperiode een richtlijn is waarin de kwaliteit van de voedingswaarde gewaarborgd is.

Welk kattenvoer past bij mijn kat?

Ben je op zoek naar een nieuwe voeding voor je kat maar ben je er nog niet uit wat nou de beste voeding is? Met onze voedingswijzer vind je in een paar stappen de beste voeding voor jouw huisdier. Liever persoonlijk advies op maat? Dan staat het Prins CareTeam voor je klaar op werkdagen van 08:30 tot 21:00 uur.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!