Met een tube Prins Train & Care beloningscrème kun je een hond allerlei oefeningen leren. Je zult verbaasd staan hoe snel dat gaat. Het lijkt wel toveren!

Deze oefeningen leer je in een handomdraai aan:

Volg je mij?

Met de tube kun je de aandacht goed vasthouden en je hond prachtig leren volgen. Leer hem dat springen niets oplevert, maar dat de tube vanzelf naar beneden komt voor een beloning als hij netjes meeloopt. Waar de tube is, is de kop van je dier! Houd de tube dus vlak bij je lichaam als je wilt dat je viervoeter dicht bij je blijft.

Let’s dance

Door je hond te leiden met de tube kun je hem leren een rondje om zijn as te draaien of een slalom door je benen te maken. Voor je het weet zijn jullie samen aan het dansen!

Handig!

Door steeds een klein kneepje in de tube te geven, waardoor er wat beloningscrème vrijkomt, kun je de hond continu blijven belonen en houd je zijn aandacht vast.

Zit, af en staan

Met behulp van de tube kun je een dier eenvoudig laten zitten, liggen en staan: ‘zit’ door de tube omhoog te houden, ‘af’ door de tube naar beneden te bewegen en ‘staan’ door de tube iets naar voren te trekken. Benoem en beloon daarbij steeds wat je dier doet. De beloningscrème is snel door te slikken, je dier hoeft er niet op te kauwen. Hij is dus weer snel klaar voor de volgende oefening.

Het doorslikken van kleine beetjes beloningscrème werkt ontspannend en rustgevend.

Tip!

Vindt je hond het eng om trap te lopen, een auto in te stappen of een lift in te gaan? Met de tube kun je hem hierbij begeleiden. Het likken aan de tube en het doorslikken van de kleine beetjes crème werkt ontspannend en rustgevend.

Waar is je feestneus?

Een muilkorf kan voorkomen dat je hond ongewenste dingen eet of agressief reageert en is in sommige (vakantie)landen verplicht. Het is dus handig om je hond hier mee vertrouwd te maken. Durft je hond zijn neus in de muilkorf te steken om bij de tube te kunnen komen als die je tegen het raster van de korf houdt? Geweldig, dat is ‘feestneus’! Een woord als ‘feestneus’ maakt deze oefening meteen een stuk vrolijker.

Wij zijn benieuwd…

Wat leer jij je hond allemaal met een tube? Mail je oefeningen en trainingstips naar info@prinspetfoods.nl.

Cilian van het CareTeam

Je dier optimaal verzorgen? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!