De Kong is al ruim veertig jaar een hit in hondenland: je kunt dit holle stuiterspeeltje van stevig rubber vullen met lekkers om je hond lekker lang bezig te houden.

Prins NatureCare is hiervoor ideaal. Aan het werk met peuterworst!

Wat een uitvinding!

De Kong is een uitvinding van de Amerikaan Joe Markham, die tijdens het sleutelen aan zijn auto onderdelen naar zijn Duitse Herder Fritz gooide om deze te laten stoppen met zijn gekauw op stenen. Fritz sloeg daarop aan het spelen met delen uit de ophanging, die waren gemaakt van natuurlijk rubber dat op een onvoorspelbare manier stuiterde. Markham bedacht vervolgens een serie vormen van kauwbestendig rubber met dynamische bewegingen. Voilà: in 1976 werd de Kong geboren. De Brits-Amerikaanse dierenarts en hondentrainer Ian Dunbar ontdekte dat je de Kong prima kunt vullen met lekkers om een hond nóg langer bezig te houden.

Zo vul je de Kong

Prins NatureCare worst blijkt een perfecte vulling voor de Kong. Het vullen van dit voerspeeltje gaat als volgt:

  • Snijd de worst in kleine, kwartvormige stukjes, die goed door de opening van de Kong passen.
  • Vul de Kong met de stukjes worst. In een grotere maat Kong past ongeveer een halve Prins NatureCare worst. Wat je over hebt, kun je maximaal twee dagen bewaren in de koelkast, of invriezen voor later gebruik.

 

  • Druk tijdens het vullen de stukjes worst in de Kong goed aan met je duim. Heeft je hond nog geen ervaring met dit voerspeeltje? Vul de Kong dan eerst zodanig dat het de hond weinig moeite kost om de inhoud eruit te krijgen door de blokjes worst er los in te doen en niet aan te duwen.
  • Maak de bezighouder in het begin niet te moeilijk. Als de hond de worst niet uit het speeltje kan krijgen, is de kans groot dat hij zijn peuterwerk opgeeft en zijn interesse voor de Kong verliest. Pas als de hond de puzzel snapt, kun je de worst voor een grotere uitdaging steeds iets steviger aandrukken.

Peuteren maar!

Zo, nu is het aan je hond om de worst weer uit de Kong gepeuterd te krijgen! Ieder dier heeft daarvoor weer zijn eigen techniek: de een werkt vooral met zijn tong, de ander zal de Kong laten stuiteren om de vulling los te krijgen. 

Lekker bezig

Afhankelijk van hoe handig je hond in het peuteren is, heb je al snel een bezighouder waar een viervoeter zo drie kwartier druk mee kan zijn. Ideaal als afleiding voor puppy’s of tijdens de jaarwisseling, als bezighouder in de auto of bench, voor honden die vanwege een blessure niet veel mogen of kunnen bewegen en natuurlijk gewoon als heerlijk tijdverdrijf tijdens lange winteravonden om verveling te voorkomen.

Handig om te weten

De nat geslobberde lege Kong kan na gebruik gewoon in (het bovenste rek van) de vaatwasser.

​​​​

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!