Je hond trakteren op een ultiem Prins-verwenmoment? Combineer vis en vlees door met onze Train & Care tube beloningscrème en NatureCare worst speciale Surf & Turf borrelhapjes te maken! Mmm.... heerlijke hondensnack!

In onderstaand filmpje zie je hoe je dit leuke lekkers in een handomdraai kunt maken. 

Zo geef je het

Lekkers maken is één, maar dan nog het lekkers geven: het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond je vingers er bij opeet. En dat kun je hem uitleggen!

Zachtjes/rustig/voorzichtig!

Smeer een klein beetje Train & Care beloningscrème op je hand en laat je hond dat er aflikken. Doet hij dit rustig en voorzichtig? Koppel daar dan, terwijl de hond het lekkers van je hand likt, een signaal als ‘zachtjes’, ‘rustig’ of ‘voorzichtig’ aan: ‘Goed zo, dát is zachtjes/rustig/voorzichtig!’ Springt je hond direct enthousiast naar je hand? Dan houd je deze buiten zijn bereik en vraag je rustig om een ‘zit’. Zodra de hond zit, beweeg je je hand weer richting je hond. Reageert hij weer onstuimig? Haal je hand weer weg en vraag weer rustig om een ‘zit’. Wéér niet zachtjes? Dan wéér geen lekkers. Houd vol! Honden leren echt héél snel wat de consequentie van hun gedrag is. Uiteindelijk kunnen ze echt gaan genieten van deze hondensnack. 

Variant met de vuist

Je kunt je hond ook wat lekkers in je hand voorhouden. Wil hij het hardtandig weggrissen? Dan sluit je snel je hand met het lekkers erin tot een vuist. Wacht nu net zo lang tot de hond je vuist met zijn bek of poten met rust laat en wat afstand neemt. Open dan direct je hand. Wil hij het lekkers weer te gretig pakken naar je zin? Sluit dan snel je hand weer! Probeer hierbij helemaal niets te zeggen: laat je hond zelf uitvogelen wat werkt.

Deze oefeningen vragen om een goede timing: als je hond door te springen en te grissen tóch het lekkers te pakken krijgt, leert hij het tegenovergestelde van wat je wilt. Je krijgt namelijk wat je beloont! We kunnen ons voorstellen dat je hand sluiten met een plakkerig Surf & Turf hapje erin niet zo prettig is. Je kunt de vuistoefening natuurlijk ook doen met droge brokjes.

Maak de hapjes altijd op maat voor jouw hond.

Hapjes op maat

Maak de Surf & Turf hapjes op maat voor jouw hond. Snijd de worst altijd in kleine stukjes, zodat je hond zich er niet in kan verslikken. Gebruik je prikkertjes, al dan niet met vlaggetjes? Dan verwijder je die natuurlijk voordat je de hapjes aan je hond geeft. Prins Train & Care en Prins NatureCare worst zijn verkrijgbaar via de dierenspeciaalzaak. Zo maak je gemakkelijk deze hondensnack. 

Hondensnack over?

Aangebroken tubes Train & Care beloningscrème kun je maximaal twee weken bewaren in de koelkast. Geopende worsten blijven twee dagen goed in de koelkast, maar zijn ook in stukjes in een doosje of plastic zakje in te vriezen. Iets te veel hapjes gemaakt? Hier lees je hoe je daar een goede bestemming voor kunt vinden!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!