Met lege kartonnen dozen kun je allerlei leuke hondenspelletjes doen! Wij hebben een speciaal boekje gemaakt boordevol speltips voor de Prins Relaxbox voor je hond, die speciaal voor allerlei spelletjes is ontworpen. Maar vrijwel iedere doos is geschikt om leuke dingen mee te doen.

Van schoenen- tot bananendoos: je kunt er echt van alles mee bedenken. We geven je een suggestie en dagen je uit om nog veel meer dingen met een doos te verzinnen!

Hondenspelletjes: netwerken

Prik in de bovenranden van een open kartonnen doos kleine gaatjes (voorzichtig!), waardoor je vervolgens draden (dikke wol of dunne repen fleecestof) rijgt, kriskras van de ene naar de andere kant. Leg een knoop in de dikke draad, rijg hem door een van de gaatjes aan de ene kant naar een van de gaatjes aan de overkant van de doos en zet hem daar weer vast met een knoop. Zo ontstaat er een soort spinnenweb. Strooi wat brokjes in de doos. Durft je hond zijn kop tussen de mazen van het net door te steken om de brokjes te pakken te krijgen? 

Wij dagen je uit om nog veel meer dingen met een doos te verzinnen!

Kies de juiste doos

Zorg dat de doos die je voor je spelletje gebruikt geen scherpe randen heeft en ontdaan is van eventuele nieten, krammen en tape-resten. Let er verder op dat er geen schadelijke dingen of sterk ruikende stoffen (zoals wasmiddel) in hebben gezeten, want dan is het niet fijn om je honden- of kattenneus er in te steken. Bij sommige spelletjes moet je er even op letten dat het formaat van de doos past bij de grootte van je dier. 

Belangrijk!

Voor alle doe-dingen met een doos geldt:
• Houd altijd toezicht tijdens het spelen.
• Safety first! Kijk altijd of het spel geschikt is voor jouw dier.
• Voorkom dat het dier dingen kapotmaakt en opeet.
• Laat geen meerdere dieren tegelijk met een doos spelen, dat kan onbedoeld competitie en agressie oproepen.
• Verlies tijdens het spelen en trainen nooit je geduld. Niet het eindresultaat, maar het samenwerken is het belangrijkst.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!