Wist je dat je Prins Train & Care en Play & Care, een smakelijke beloningscrème in een tube, een handig hulpmiddel is bij het trainen en verzorgen van je hond of kat? Wij geven je handige tips!

Vachtverzorging

Met behulp van de tube beloningscrème kun je een kat ook wennen aan vachtverzorging en het gevoel van een kam of borstel in of over zijn vacht. Bied je dier hiervoor eerst een likje uit de tube aan. Terwijl je kat smikkelt, begin jij voorzichtig met het verzorgen van zijn vacht. Stop met kammen of borstelen voordat de kat de vachtverzorging niet meer prettig vindt. Zo leg je de gewenste associatie: vachtverzorging is fijn! De volgende stap is om eerst te kammen en daarna te belonen: zo blijft kammen leuk.

Belangrijk!

Volgens kattengedragsdeskundige Maggie Ruitenberg vinden katten vooral het kammen op de buik vaak vervelend. 'Dit kun je het best oefenen met twee personen: de een geeft dan het lekkers, de ander plaatst zijn hand onder de voorpoten van de kat, laat het dier rechtop tegen hem aanstaan en kamt dan voorzichtig de buikharen.' Welke kam je het best kunt gebruiken, is afhankelijk van de kattenvacht. Als je langharige katten iedere dag even kamt, voorkom je pijnlijke en moeilijk los te krijgen klitten.

Supervulling

De Kong is een hol stuiterspeeltje van rubber dat je kunt vullen met allerlei lekkers of gewoon een deel van de dagelijkse maaltijd van je hond, aangevuld met wat Prins Train & Care. Knijp wat beloningscrème in een Kong, doe er wat brokjes bij en knijp daarover weer een laagje beloningscrème  Zo wissel je laagjes brokken en crème af, waarbij de beloningspasta als ‘cement’ voor de vulling dient.

Tip: gebruik kunststof voerpuzzels, die goed en snel te reinigen zijn in de vaatwasser. Ook de Kong kan trouwens (boven)in de afwasmachine!

Wij dagen jou uit!

Wat voor leuks kun jij nog meer bedenken met Prins Train & Care en Play & Care? Stuur je foto, filmpje of ‘recept’ naar info@prinspetfoods.nl en bestel snel je eigen tubes!

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!