Is jouw hond of kat bang voor vuurwerk? Wij gaan je tijdens onze zes-weken-challenge helpen je viervoeter een betere jaarwisseling te bezorgen! Niet alleen met onze Prins Resist-voeding, maar ook met tips. Deze week: maak je huis zo veilig mogelijk.

Demp de buitenwereld

Dieren zijn vaak niet alleen bang voor de knallen van het vuurwerk, maar ook voor de bijbehorende lichtflitsen, luchtdrukverplaatsingen en de kruitlucht, die wij misschien niet zo, maar zij vele malen beter ruiken. Al deze dingen kun je proberen te dempen door ramen dicht te houden, gordijnen te sluiten en de radio of tv aan te laten. 

Een fijne schuilplaats

Het kan helpen om een ‘hol’ voor je hond en verstopplekken voor je kat te creëren. Zo kun je de plek waar het dier zich graag terugtrekt, bijvoorbeeld onder een tafel, extra afschermen met een kleed. Gebruik een deken om de bench of bank af te dekken, zodat de hond in zijn bench en de kat onder de bank kan schuilen. Katten maak je ook blij met hooggelegen schuilplaatsen en met een kartonnen doos om in te schuilen. Zorg dat eten, drinken en de kattenbak vanuit de schuilplaats makkelijk bereikbaar zijn.

Deel je ervaringen

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen tijdens deze zes-weken-challenge. Heb je tips of advies waar anderen iets aan kunnen hebben? Deel hieronder je ervaringen en tips. Heb je andere vragen over de voeding, verzorging of opvoeding van je hond of kat? Neem contact op met het Prins CareTeam via 0318-524245 of advies@prinspetfoods.nl

Zes-weken-challenge

Bekijk hieronder de tips per week:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!