Ben je op zoek naar een makkelijke hond? Eentje die goed luistert, kindvriendelijk is en weinig onderhoud nodig heeft? Wij hebben speciaal voor jou een top 3 van makkelijke hondenrassen op een rijtje gezet!

Nummer 3: de robothond

Kan een heleboel, maar je moet dan wel even de gebruiksaanwijzing lezen. Wel de batterijtjes vervangen als ze leeg zijn.

makkelijke hondenras: de robothond

Nummer 2: de hond op wieltjes

Kan minder dan de robothond, maar hij kan wel mee aan een touwtje en rolt hooguit een klein stukje weg.

Makkelijke hondenras: hond op wieltjes

Nummer 1: de pluchen hond

De onbetwiste winnaar. Wat maakt de pluchen hond het makkelijkste hondenras? Hij blijft zitten waar je hem neerzet. Uitgeknuffeld? Dan zet je hem gewoon in de kast!

makkelijke hondenrassen: pluchen hond

Makkelijke hondenrassen bestaan niet!

Je begrijpt het al: makkelijke hondenrassen bestaan niet. Iedere hond, iedere baas en iedere situatie is namelijk weer anders.

En iedere hond heeft opvoeding, verzorging, aandacht en tijd nodig.

We hebben wél toffe tips voor je verzameld die je op weg kunnen helpen bij het krijgen van je droomhond. Doe er je voordeel mee!

Nobody is perfect

De perfecte hond bestaat niet. Probeer je hond niet te vormen naar hoe jij denkt dat hoe hij moet zijn, maar accepteer hem gewoon zoals hij is en luister naar wat hij je probeert te vertellen. Jij hoeft ook niet perfect te zijn, want de perfecte baas bestaat evenmin. Het allerbelangrijkst is dat jij er voor je hond bent.

Want van samenleven, aandacht krijgen en erbij mogen zijn, daar worden honden, net als wij, heel gelukkig van!

Hulp nodig?

Voor alle vragen over honden kun je terecht bij het Prins CareTeam. Jouw vaste aanspreekpunt bij dit team van deskundigen helpt je snel en gratis met advies en begeleiding. Dat is fijn om te weten als je bijvoorbeeld niet kunt terugvallen op een fokker, omdat je hond uit een opvang komt.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!